
Agricultura bio la ferma bio&co nu este cum te aștepți, este mai grea! Cantitățile de legume ce trebuie culese variază în extreme și așa venim acum spre voi în speranța că vom evita o risipă alimentară gravă, întâmplată chiar de Ziua Internațională a Gastronomiei Durabile!
Combaterea risipei cu „Coșul bio-salatelor”
Dacă săptămâna trecută culegeam 14 kg de roșii, săptămâna aceasta avem 170 kg, iar în următoarea vor fi și mai multe! În aceeași situație sunt și castraveții și dovleceii, care trebuie culeși, ori altfel vor fi lăsați pentru sămânță. Ne-am gândit ce să facem cu acest surplus și așa a luat naștere noul „Coș al bio-salatelor”.
În următoarea săptămână avem de vândut 20 de coșuri de conțin 1,5 kg de roșii mari și cherry în patru culori, 1,5 kg de dovlecei zucchini verzi și galbeni și 1kg de castraveți.
Cultivăm legume bio-responsabile!
Și pentru că astăzi este Sustainable Gastronomy Day, vrem să îți dăm mai multe motive pentru care un coș de legume produse local și bio aduc un bine personal și unul răspândit în lume.
Legumele sunt cultivate la Ciocănari, de oameni vulnerabili din sat care trăiau la limita sărăciei din lipsa unui loc de muncă. Am creat această fermă pentru a le oferi un trai mai bun, și pentru a cultiva totul așa cum se făcea pe vremuri – natural. Toate sunt distribuite local, în fiecare miercuri, sub formă de abonament.
Sunt culese cu maxim o zi în urmă, așa încât să se păstreze vii, cu toți nutrienții în care sunt bogate. În acest fel, creștem local și livrăm local, îmbunătățim economia rurală și asigurăm baza unei alimentații sănătoase abonaților noștri.
Mai multe detalii despre ferma bio&co și coșul de legume, poți afla pe bio-co@atelierefarafrontiere.ro.