Ateliere fără Frontiere recreează de 10 ani valoare din lucruri care nu au, aparent, nicio valoare –echipamentele IT uzate. În mod sigur, nu am fi reușit să realizăm, an după an, acest lucru pe cont propriu. Tocmai de aceea, vrem să punem în valoare cele mai responsabile companii din 2017, care și-au respectat angajamentele față de mediul înconjurător și au ales AFF pentru gestionarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE-uri). 

Click-ul Verde este un clasament anual prin care Ateliere fără Frontiere recompensează cele mai responsabile 20 de companii. Topul este realizat în funcție de cantitatea de echipamente IT uzate predată către AFF, care din 2009 este operator autorizat de colectare de DEEE-uri. Clasamentul este structurat în două categorii: companii mari și IMM&ONG. 

Prin alegerile lor, companiile din clasamentul Click-ul Verde au contribuit la reducerea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE-uri) și la reutilizarea lor. În același timp, au sprijinit integrarea socială a unor persoane aflate în situații vulnerabile și au contribuit la dotarea unor școli provenite din medii defavorizate cu echipamente IT recondiționate. 

Iată câștigătorii din 2017: 

În cadrul Reconect, unul dintre cele trei ateliere AFF, colectăm, testăm, reutilizăm și trimitem spre reciclare DEEE-uri.  Funcționăm după principiile economiei circulare și sociale. Odată ce au ajuns în atelierul Reconect, echipamentele IT uzate sunt mai întâi sortate. Separăm componentele pe care le putem folosi, de cele pe care nu le mai putem utiliza. Primele vor deveni calculatoare funcționale, care vor fi donate școlilor fără posibilități din comunități dezavantajate. Componentele care nu mai pot fi folosite ajung la reciclator. Fiecare tip de activitate din atelier înseamnă locuri de muncă pentru persone defavorizate. Este modul în care acestea învață să se reintegreze în societate și își redobândesc demnitatea. 

AFF este singurul operator de colectare autorizat din România, care oferă posibilitatea ca echipamentele colectate să fie reutilizate.