Suntem bucuroși să fim parteneri în proiectul „SEEDing – Enterprising for Tomorrow” coordonat de ADV România- Fundația Alături de Voi.  Obiectivul proiectului este de a crește competitivitatea a minim 100 de întreprinderi sociale din România, cu precădere din TIC și industria verde.  

 Proiectul își propune să acționeze SEEDing își propune să acționeze în 4 direcții:

 1. Dezvoltarea de competențe în economia circulară, tehnologii informatice (ICT) și finanțare socială pentru cel puțin 500 de persoane care lucrează în întreprinderi sociale sau organizații ce activează în sectorul economiei sociale din România.
 2. Consolidarea parteneriatelor responsabile între entitățile economiei sociale, mediul de afaceri, autoritățile publice și universități în cadrul clusterului „Acceleratorul de Întreprinderi Sociale”.
 3. Transfer de know-how în domeniul economiei circulare – de la întreprinderile sociale din Norvegia la sectorul economiei sociale din România.
 4. Maparea sectorului de economie socială și a nevoilor întreprinderilor sociale din România, în contextul transpunerii Planului de Acțiune European pentru Dezvoltarea Economiei Sociale, aprobat în decembrie 2021 de Comisia Europeană.
 5. Activitățile din cadrul proiectului SEEDing vizează cel puțin 100 de întreprinderi sociale, cu precădere din TIC și industria verde și angajații din aceste întreprinderi.

  • 1 training în economie circulară numit „Economia Circulară de la teorie la aplicare” organizat de Ateliere Fără Frontiere între între 6-8 noiembrie. 
  • 1 training Social Finance (online)
  • 1 training abilități digitale (online)
  • 3 webinarii

   În luna aprilie 2024, 30 de persoane (inclusiv din Norvegia) vor vizita întreprinderi sociale din Iași.

   Participanții la training-ul de economie circulară de la București, organizat de Ateliere Fără Frontiere  vor face o vizită de studiu la atelierele de economie circulară deținute de asociație.

   8 beneficiari din cadrul proiectului (companii și întreprinderi sociale), împreună cu partenerii de proiect vor merge la Oslo, în Norvegia. 

  • Suntem parte din implementarea proiectului alături de partenerii Unikum Activ AS ( Norvegia), Social Finance Association ( România) și RISE România. 

Proiectul “SEEDing – Enterprising for Tomorrow” beneficiază de un grant de 184 900 EUR din Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021. Obiectivul proiectului este de a crește competitivitatea a minim 100 de întreprinderi sociale din România, cu precădere din TIC și industria verde. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *