Suntem parteneri în proiectul „SEEDing – Enterprising for Tomorrow” coordonat de ADV România- Fundația Alături de Voi. Obiectivul proiectului este de a crește competitivitatea a minim 100 de întreprinderi sociale din România, cu precădere din TIC și industria verde

Partenerii proiectului SEEDing

Activitățile dedicate întreprinderilor sociale vor demara în luna octombrie și includ o serie de trainguri fizice și online, vizite de studiu în România și Norvegia, evenimente de conectare a întreprinderilor sociale cu companiile din România.

SEEDing își propune să acționeze în 4 direcții

  1. Dezvoltarea de competențe în economia circulară, tehnologii informatice (ICT) și finanțare socială pentru cel puțin 500 de persoane care lucrează în întreprinderi sociale sau organizații ce activează în sectorul economiei sociale din România.
  2. Consolidarea parteneriatelor responsabile între entitățile economiei sociale, mediul de afaceri, autoritățile publice și universități în cadrul clusterului „Acceleratorul de Întreprinderi Sociale”.
  3. Transfer de know-how în domeniul economiei circulare – de la întreprinderile sociale din Norvegia la sectorul economiei sociale din România.
  4. Maparea sectorului de economie socială și a nevoilor întreprinderilor sociale din România, în contextul transpunerii Planului de Acțiune European pentru Dezvoltarea Economiei Sociale, aprobat în decembrie 2021 de Comisia Europeană.

    Lista activităților SEEDing destinate întreprinderilor sociale și angajaților acestora

  • 1 training în economie circulară (fizic, la București, organizat de AFF)
  • 1 training Social Finance (online)
  • 1 training abilități digitale (online)
  • 3 webinarii

Participarea la aceste evenimente este gratuită, cu înregistrare prealabilă. Lansarea înscrierilor va fi anunțată pe pagina de Facebook.

Vizite de studiu la întreprinderi sociale din Norvegia și România

În luna aprilie 2024, 30 de persoane (inclusiv din Norvegia) vor vizita întreprinderi sociale din Iași.

Participanții la training-ul de economie circulară de la București, organizat de Ateliere fără Frontiere (AFF) vor face o vizită de studiu la atelierele de economie circulară deținute de asociație.

8 beneficiari din cadrul proiectului (companii și întreprinderi sociale), împreună cu partenerii de proiect vor merge la Oslo, în Norvegia. 

Gala „Acceleratorul de Întreprinderi Sociale”

Un eveniment de premiere a întreprinderilor sociale din sectorul verde și TIC va avea loc în cadrul conferinței de economie socială organizată pe 17 aprilie. Întreprinderile care vor participa în concurs vor avea posibilitatea să participe la un eveniment de tip Business Matching Event (care va avea loc tot în ziua conferinței) și vor beneficia de mentorat oferit în economie circulară oferit de AFF.

___

Proiectul “SEEDing – Enterprising for Tomorrow” beneficiază de un grant de 184 900 EUR din Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021.