Creștem angajabilitatea persoanelor aflate în dificultate, având grijă față de mediu.

Ateliere Fără Frontiere a fost înființată în anul 2008 din dorința de a oferi sprijin unei categorii de persoane defavorizate care era trecută cu vederea: cea a persoanelor care poartă eticheta de „greu angajabili”. Sunt cei pe care nimeni nu îi vede, care sunt marginalizați, umiliți, agresați sau ignorați, sunt oameni care se confruntă cu vulnerabilități multiple, unde schimbările nu se pot face peste noapte, ci în timp, cu implicare și având la baza o motivație puternică pentru schimbare.

Cât de greu îi este unui om să se reintegreze pe piața muncii, în cazul în care cumulează aproximativ șapte dintre următoarele vulnerabilități: șomaj de lungă durată, adicții, dizabilități, abandon școlar, violență domestică, trafic de persoane, probațiune, pedepse privative de libertate, lipsă locuință? La nivel național, fără un program complex de reintegrare socioprofesională prin activitate economică, includerea completă a persoanelor dezavantajate în comunitate și pe piața muncii este aproape imposibilă.

Programul de reintegrare socioprofesională pentru integrare pe piața muncii propus de Ateliere Fără Frontiere este un serviciu de activare individualizat pentru  persoane în mare dificultate care vizează stabilitatea personală și socială și  (re)construirea unei angajabilități durabileParcursul standardrepartizat în 3 etape principale, durează 24 de luni, la care se mai pot adăuga 12 luni, dacă persoana se confruntă cu dificultăți mai severe.  

Punem accent pe componenta educativăfinalizarea studiilor, când este cazul, cursuri de calificare, incluzând cele de competențe digitale, alte cursuri și ateliere pe diverse teme educative, vizând cunoașterea drepturilor și obligațiilor, educație financiară, educație juridică și civică, creșterea încrederii în sine și dezvoltarea abilităților de comunicare, de lucru în echipă.  

La finalizarea parcursului, îi sprijinim să-și găsească un loc de muncă potrivit și în etapa finalămonitorizare, le oferim consiliere pentru integrare la noul loc de muncă. 

Derulăm acest program de reintegrare socioprofesională în 4 ateliere de economie circulară și agricultură ecologică, unde angajăm cu contract de muncă persoanele aflate în dificultate: 

Colectăm deșeuri electrice și electronice, le recondiționăm și le donăm școlilor și din zone rurale.

Reutilizăm bannere și mesh-uri publicitare, pe care le transformăm în produse promoționale sustenabile.

Cultivăm legume certificate ecologic la ferma socială din satul Ciocănari și le distribuim săptămânal în București.

Derulăm activități de împachetare, ambalare, etichetare, transport a produselor sustenabile.