Săptămâna trecută, la Reședința Franței, a avut loc o întâlnire între E. S. Michèle Ramis, Ambasadoarea Franței în România, reprezentanții Ateliere Fără Frontire și cei ai altor șapte organizații neguvernamentale care implementează proiecte privind dezvoltarea durabilă, care au primit cofinanțare de până la cinci mii de euro, în urma unui apel la proiecte lansat în vara anului 2019 de Ambasada Franței și Institutul Francez. 

Cu ocazia evenimentului, E. S. Doamna Ambasadoare Michèle Ramis a pus în evidență faptul că politica de cooperare internațională a Franței acordă o atenție deosebită organizațiilor societății civile, pe care le consideră actori esențiali în elaborarea politicilor publice inclusive și durabile. Totodată, E. S. a subliniat și faptul că incluziunea socială ridică, printre altele, problema accesului efectiv al persoanelor la drepturile lor. Acest lucru presupune ca o organizație socială să știe să se adapteze la diversitatea cetățenilor, inclusiv a celor mai vulnerabili. Asociațiile selectate în 2019 pentru a primi cofinanțare – Ateliere Fără Frontiere, Untold Stories, Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale, Casa Naturii și Valea Jiului Development Society, propun fiecare proiecte concrete și originale pentru a contribui la crearea unei societăți mai inclusive și egalitare. 

Proiectul propus de Ateliere Fără Frontiere și cofinanțat de Ambasada Franței și Institutul Francez se numește ReInsert 1.0 și este unul care vizează specialiștii din cele 20 de autorități publice și 15 ONG-uri partenere ale AFF care lucrează cu persoane vulnerabile.