Net-Works un proiect de trei ani, finanțat de Erasmus +, care urmărește să creeze noi rețele naționale sau regionale de furnizori de educație pentru adulți la locul de muncă, în special în Portugalia, Ungaria, Slovacia, Serbia și Macedonia de Nord și să faciliteze implicarea acestora în cooperarea europeană.

Reunește parteneri din toată Europa: ENSIE din Belgia (partener principal), ISEN din Irlanda, Ateliere Fara Frontiere din România, Galileo Progetti din Ungaria, Community Development Institute – CDI din Macedonia de Nord, Asociația 3S din Portugalia, Asociația Entităților de Economie Socială – ASSE din Slovacia și Inițiativa pentru Dezvoltare și Cooperare – IDC din Serbia!

Ce vom face pe parcursul proiectului?

  • Vom crea un curs online pe tematica „Rețelele de furnizori de educație pentru adulți la locul de muncă, consolidarea capacității”
  • Vom organiza 5 sesiuni peer-to-peer pentru a învăța mai multe unul de la celălalt pe diverse subiecte
  • Vom derula 2 mese rotunde pentru a face schimb de metodologii de educație a adulților la locul de muncă
  • Vom organiza 2 vizite de studiu între o rețea nouă și una cu experiență
  • Vom organiza 2 întâlniri cu experți
  • Vom pregăti un inventar al metodologiilor de succes, un ghid de comunicare externă, un repertoriu de sustenabilitate financiară și o foaie de parcurs pentru sustenabilitate

Pentru moment, partenerii s-au întâlnit de trei ori, de două ori online pentru întâlnirea de lansare și pentru prima sesiune peer-to-peer și o dată în viața reală, cel puțin pentru unii dintre ei pentru prima întâlnire de proiect.

În februarie, partenerii de proiect s-au întâlnit pentru întâlnirea de lansare a proiectului, pentru a se cunoaște și pentru a stabili care vor fi următorii pași ai proiectului.

În martie, partenerii proiectului s-au întâlnit pentru prima sesiune peer-to-peer pentru a discuta despre ce este o rețea, cum funcționează și ce poate aduce o rețea membrilor săi. A fost un prim pas foarte important pentru a pune scena la începutul proiectului!

La începutul lunii iulie, unii parteneri de proiect s-au întâlnit la București, ceilalți au fost online, pentru prima întâlnire de proiect. După ce au discutat despre cele mai recente știri ale proiectului, ei au făcut un schimb informații privind situația educației adulților la locul de muncă din fiecare țară și au descoperit mai multe despre RISE România, rețeaua românească de furnizori de educație pentru adulți la locul de muncă.