Aceasta este situatia multor lucratori defavorizati in Europa, si, din Romania cu atat mai mult – data fiind situatia retelelor si serviciilor de transport nationale. Ateliere Fara Frontiere, ca intreprindere sociala de insertie, stie acest lucru foarte bine. L-a aflat, in primul rand, de la angajatii sai aflati in programul de insertie. De aceea, AFF si-a unit fortele cu una dintre cele mai puternice organizatii din UE in domeniul mobilitatii incluzive, bazata in Franta – Mobin Europe si cu Federatia Valona a intreprinderilor sociale de insertie si organizatiilor din economia sociala active in domeniul insertiei socio-profesionale CAIPS pentru a analiza situatia in respectivele tari si a propune instrumente de baza necesare in insertia socio-profesionala a lucratorilor vulnerabili cu probleme de transport. 

Ateliere Fara Frontiere lucreaza la un instrument de diagnostic a problemelor de mobilitate ale lucratorilor defavorizati, instrument ce va fi validat cu partenerii transnationali si apoi propus si autoritatilor din Romania. 

Asociatia a fost prezenta pe 20 septembrie la conferinta valona privind mobilitatea incluziva care a reunit toti actorii din economia sociala, din partea autoritatilor publice si comunitatea stiintifica pentru a dezbate aceasta tematica, si a prezentat experienta organizatiei si concluziile seminarului de la Bucuresti din iunie cu recomandari pentru politici europene care sa favorizeze mobilitatea lucratorilor defavorizati. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *