our team

Ancuța Vameșu

Președinte

Ancuța a fost activă în sectorul neguvernamental din România din anii ’90 când a inițiat și proiectat o serie de programe de dezvoltare a societății civile. De atunci încoace, ca formator, consultant sau manager a proiectat și supervizat programe de sprijin pentru ONG, CAR,cooperative, programe de dezvoltare economică locală și a economiei sociale. Experiența profesională a dobândit-o lucrând în organizații cum ar fi Delegația Comisiei Europene în România, ca membră în Grupul de Experți pentru Economia Socială al Comisiei Europene 2012-2014 și in Comisia Internaționala Stiintifica a CIRIEC (Centre International de Reccherche de l’Economie Sociale et Cooperatiste) incepand din 2017.

Damien Thiery

Director General

Damien a lucrat în sectorul privat în Franța, Marea Britanie și România. Ultima poziție ocupată înainte de venirea în Ateliere Fără Frontiere a fost cea de Director Financiar într-o firmă de producție din București. Pune sinceritatea și bunăvoința la baza tuturor relațiilor sale, fie ele personale sau profesionale. Își dorește ca viața lui să fie pe cât de mult posibil petrecută în spijinul celor în nevoie și al planetei, AFF fiind unul dintre cele mai bune locuri pentru acest scop.

Lorita Constantinescu

Director Dezvoltare

Lorita cunoaște atât sectorul non-profit cât și cel de business. Le-a studiat și trăit pe ambele, având o experiență de lucru relevantă atât în România cât și la nivel internațional.

Consideră că interdisciplinaritatea, care este specifică economiei sociale și celei circulare, este o sursă infinită de creativitate pentru organizațiile non-profit și pentru antreprenori.

Florin Niculae

Director Producție

Florin este absolvent al Universității Politehnice din București și înainte să se alăture Ateliere Fără Frontiere a lucrat ca inginer mecanic. Spune că-l motivează potențialul oamenilor de a face lucruri excepționale și că se bucură când găsește noi utilități pentru diferite obiecte. Îi plac lucrurile bine făcute și bucuriile simple ale vieții.

Ștefania Neagoe

Mission Engagement Facilitator

Ștefania s-a alăturat echipei Ateliere Fără Frontiere deoarece crede în oameni și în puterea acestora de a (se) schimba. Coordonează proiecte de impact în cele mai sărace zone ale României. A absolvit Relații Internaționale în cadrul Universității din București, unde și-a însușit gândirea critică și mijloacele prin care poate găsi răspunsuri la întrebări. Ștefania este exploratoare și adeptă a mișcării feministe.

Laura Ciuciuc

Manager de proiect

Psiholog de meserie, după 18 de ani experiență în domeniul resurselor umane în sectorul privat, aleg astăzi mediul social din dragoste pentru oameni și pentru potențialul lor evolutiv. Sensul meu în viață este să ajut oamenii din jurul meu și îmi doresc să fiu un sprijin real persoanelor aflate în nevoie, aducând claritate, direcție și suport emoțional în eforturile lor de reconstrucție personală, în respect cu legile firii și ale naturii.

Costin Dragne

Project Manager

Costin este absolvent al Facultății de Istorie, loc care l-a ajutat să-și descopere sinceritatea și curiozitatea. Se descrie printr-o fire mereu dornică de cunoaștere, înțelegătoare, mereu gata să dea o mână de ajutor. Până în prezent, a mai activat ca Manager de Proiect într-un proiect educațional studențesc și pentru o multinațională din domeniul cercetării de piață. Mărturisește că se află la Ateliere Fără Frontiere în credința că este locul unde poate face bine prin munca lui, atât pentru societate, cât și pentru oamenii care fac parte din ea.

Cristina Cautiș

Manager Comunicare

Cristina este pasionată de natură, cultură și îi place extrem de mult să-i ajute pe cei din jur. Lucrează în domeniul ONG-urilor încă din timpul facultății, când și-a dat seama că asta vrea să facă: să ajute ONG-urile în a căror misiune crede, spunând povestea acestora mai departe, prin cele mai frumoase cuvinte. În paralel, creează animații și editează clipuri video prin care promovează proiectele Ateliere Fără Frontiere și promovează folclorul românesc prin proiectul personal subfolclor.

Beatrice Manole

Manager Advocacy

Curiozitatea și dorința de dezvoltare personală au împins-o în trecut către meleaguri europene din afara granițelor noastre, explorările ei ducând-o tocmai până în Myanmar, unde a lucrat în advocacy alături de WWF și în sectorul umanitar și al dezvoltării pentru o platformă de ONG-uri internaționale. A produs de asemenea un documentar despre schimbările climatice și agricultură, a făcut lobby la Uniunea Europeană pentru industria culturală și creativă și a coordonat proiecte educaționale online și de antreprenoriat social. Beatrice este în general motivată de inițiative care încurajează justiția economică, socială și de mediu.

Dodo Tecaru

Manager Resurse Umane și Inserție pe Piața Muncii

Dodo este psiholog și, după mai bine de douăzeci de ani de experiență în domeniul resurselor umane, spune că este cea mai norocoasă ființă de pe planetă: a făcut studiile pe care și le-a dorit și a avut întodeauna numai joburile care i s-au potrivit. Ea crede cu tărie că misiunea ei este aceea de crește oamenii, de a contribui la devenirea lor și este întotdeauna motivată de potențialul acestora de a fi mereu o versiune mai bună a lor.

Gema Cobzariu

Consilier Inserție

Gema este licențiată în Asistență Socială în cadrul Universității din București și a lucrat de-a lungul anilor cu diverse categorii de persoane aparținând grupurilor vulnerabile, fiind implicată în implementarea de proiecte sociale, de educație și de integrare pe piața muncii. Crede că hotărârea oamenilor de a face o schimbare este cea care duce la depășirea situațiilor dificile. Problemele pot încetini dar nu pot opri realizarea personală, dacă oamenii își doresc schimbarea.

Daniela Avram

Consilier inserție

După ce a profesat ca jurist timp de 17 ani în companii internaționalei, a simțit că e momentul să iasă din birou și să fie alături de oameni, să-și folosească energia, cunoștințele și experiența pentru o activitate cu sens, pentru și împreună cu oameni aflați în situații vulnerabile. Fie că este vorba de copii sau de adulți, toți au resurse interioare și au nevoie să fie auziți și sprijiniți să și le valorifice. „Mă bucur să fiu în echipa AFF și să contribui la o nouă direcție pentru acești oameni, pentru a-și accesa propriile resurse și serviciile comunității.”

Cristina Briziou

Manager de Proiecte Agricole

Cristina aplică aptitudinile și cunoștințele dobândite în agricultură pentru optimizarea designului, procesului și tehnicilor de producție.

Dacă o întrebați care este cel mai important pentru ea, vă va răspunde, așa cum ne-a mărturisit și nouă: „doresc să „cresc” grădini și oameni pentru viitor!”

Raluca Șerbănică

Coordonator Dezvoltare bio&co

Timp de peste 10 ani, Raluca a făcut din înțelegerea nevoilor consumatorilor o prioritate, lucrând în marketing și ecommerce. Consideră că empatia și echitatea socială sunt valorile cele mai de preț într-o societate funcțională. Rolul din echipa Bio&co i se potrivește de minune pentru că de foarte mult timp folosește produse naturale și locale. Este pasionată de educația alternativă, a adoptat un stil de viață minimalist, autosustenabil, și se bucură că alegerile ei de zi cu zi pot avea un impact pozitiv asupra mediului și oamenilor.

Andreea Despa

Șef echipă bio&co

Se poate observa cu ochiul liber că iubește natura, de altfel a și studiat-o la Facultatea de Horticultură din București, și apoi la Masteratul de Științe Horticole Ecologice.

Împreună cu echipa bio&co își dorește să ofere clienților legume sănătoase și să fie un exemplu pozitiv pentru generațiile ce vor urma.

Daniel Seserman

Șef Echipă Colectare DEEE

Daniel are experiență în transporturi, coordonarea de echipe și parcuri auto. La Ateliere Fără Frontiere lucrează din aprilie 2017 pentru că și-a dorit să contribuie la o cauză nobilă. Crede că atunci când reciclăm, suntem mai conștienți de excesul de producție și consum și că acest lucru ne poate face cumpărători și consumatori mai responsabili.

Ovidiu Toma

Șef Echipă Reutilizare DEEE

Ovidiu este pasionat de tehnologie, de industria auto și de meșterit. Este un autodidact care reușește să „repare chestii” indiferent dacă problemele sunt unele de hardware sau software. Lucrează la Ateliere Fără Frontiere din 2013, în prezent fiind coordonatorul activității echipei de recondiționare IT din cadrul atelierului de inserție educlick.

Claudia Bob

Șef Echipă remesh

Claudia iubește natura și proiectele dedicate protejării mediului și biodiversității, așa că nu-i surprinzător că misiunea atelierului remesh e una în care crede. Înainte de a se alătura Ateliere Fără Frontiere, Claudia a lucrat ca lansator și coordonator de producție într-o întreprindere de confecții. Acum,.ca șef de echipă în atelierul remesh, se bucură că poate ajuta oamenii cu încredere în propriile forțe și iscusire în meseria de croitor.

Costel Velicu

Șofer bio&co

În fiecare miercuri, Costel livrează coșurile săptămânale cu legume de la ferma bio&co din Ciocănari, începându-și ziua cu mult timp înainte de răsăritul soarelui. S-a alăturat Ateliere Fără Frontiere la începutul lui 2019 și de atunci demonstrează zi de zi că e om bun și om bun la toate, sprijinind constant echipa permanentă a asociației.

Simona Ilie

Office Manager

Simona are experiență de economist în departamente de comerț internațional, fiind absolventă a Facultății de Economie Generală din cadrul A.S.E. București. Este convinsă că oamenii sunt cea mai importantă resursă a unei societăți și crede că aprecierea / valorizarea calităților acestora poate fi secretul pentru o lume mai bună. S-a alăturat echipei AFF pentru a-și aduce aportul la o cauză care aduce îmbunătățiri societății românești.

Georgiana Vasile

Responsabil Financiar

Georgiana este absolventă a Facultății de Contabilitate și Informatică de Gestiune din cadrul Academiei de Studii Economice din București. Lucrează de mai bine de 15 ani în domeniul financiar-contabil, iar din 2012 este Expert Contabil în cadrul Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România – Filiala Prahova. Iubește cifrele și crede că fără ele viața ar fi plictisitoare.

Dana Ene

Responsabil Financiar

Dana s-a alăturat echipei Ateliere fără Frontiere din dorința de a se implica în-trun sector unde binele făcut este vizibil.