Sesiunile vor aborda subiecte esențiale pentru voluntari, asistenți sociali, lucrători sociali, directori de organizații, specialiști în comunicare și alți profesioniști care desfășoară activități în beneficiul comunității refugiaților.
Sesiunile de informare și capacitare au loc la Palatul UGIR-1903, adresa: Strada George Enescu nr 27-29, sector 2 Bucuresti ( Piața Romană), între orele 09:00 si 16:00.
Acestea fac parte din activitățile proiectului “Solidaritate fără frontiere”, desfășurat în scopul de a sprijini si de a îmbunătăți capacitățile persoanelor din Ucraina pentru integrarea lor pe piața muncii din România.
Prin intermediul proiectului ‘Solidaritate fără frontiere”, am oferit cursuri gratuite de limba romana și sesiuni de informare și capacitate pentru beneficiarii ucrainieni, ajutându-i să cunoască drepturile și obligațiile pe piața muncii din România și să acceseze servicii de ocupare precum și să recunoască și să semnaleze abuzurile la locul de muncă.
Seria de sesiuni pe care o demarăm se adresează lucrătorilor din ONG-uri care doresc să însușească bune practici în lucrul cu refugiații, să obțină sfaturi și idei pentru implementarea proiectelor lor și să dezvolte relații sănătoase și eficiente cu beneficiarii lor.
Pe 9 și 16 octombrie au avut loc primele două sesiuni având temele „Tehnici de gestionare a stresului și de îngrijire de sine.” și „Cum răspundem nevoilor refugiaților din grupuri vulnerabile ( femei, copii, personae cu dizabilități, persoanele în vârstă)”
Programul sesiunilor care urmează este următorul ;
• 6 noiembrie – “Elemente de coaching pentru a sprijini refugiații în atingerea obiectivelor personale și profesionale.”,
• 20 noiembrie- “- “Sănătatea mintală și starea de bine a refugiaților.”
• 27 noiembrie- “Aspecte ale diversității culturale în lucrul cu refugiații.”
Toate sesiunile vor fi facilitate de Raluca Tomșa, psiholog cu peste 15 ani de experiență în lucrul cu grupuri vulnerabile, instruire, consiliere psihologică și desfășurare de cercetare-acțiune participativă.
Vă așteptăm cu brațele deschise să contribuim împreuna la sprijinirea refugiaților și la dezvoltarea unui mediu inclusiv și solidar în România.
Proiectul este derulat de Asociația Ateliere Fără Frontiere, în parteneriat Rise Romania Rețeaua Română a Întreprinderilor Sociale de Inserție și beneficiază de o finanțare în valoare de 226.737 euro, prin programul Active Citizens Fund – Romania , finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.