De când a început criza COVID-19 și școlile s-au închis, copiii din comunități defavorizate, care nu au calculatoare acasă, nu mai au acces nici la învățătură.

De aceea, în această perioadă, Asociația Ateliere Fără Frontiere a colectat și mai multe deșeuri IT și a recondiționat și mai multe calculatoare. Tocmai pentru a le dona școlilor din comunități defavorizate, astfel încât, pe timpul suspendării cursurilor, unitățile de învățământ să le împrumute copiilor defavorizați, pentru ca aceștia să poată accesa resurse online.

Din păcate, în aceste zile, Ateliere Fără Frontiere a rămas fără calculatoare ce pot fi recondiționate, așa că lansează un apel public către companiile din București și împrejurimi care dețin laptopuri, unități centrale și monitoare destinate casării, în cantitate de peste 100 kg. Companiile pot plasa o comandă pentru colectarea gratuită a echipamentelor uzate prin formularul de mai jos.

Echipamentele IT vor fi colectate de echipa AFF și testate, reparate și curățate în atelierul de inserție socio-profesională reconect ca apoi să poată fi donate către școlile și copiii care au mare nevoie de acces la resurse educaționale online.

În cei aproape 12 ani de existențăAteliere Fără Frontiere a recondiționat și donat peste 16.000 de calculatoare către unități de învățământ, organizații neguvernamentale și instituții publice sociale care derulează proiecte educaționale pentru copii și tineri din comunități defavorizate din România.

Poți afla mai multe despre programele de donații de calculatoare pentru educație derulate de Ateliere Fără Frontiere pe platforma EduClick.

Dacă este prima dată când ajungi pe un site al Ateliere Fără Frontiere, ar trebui să știi despre noi că suntem o organizație non-profit pentru reintegrarea socială, profesională și civică a persoanelor vulnerabile, excluse și marginalizate, parte din SOS Group – International action, o rețea globală ce lucrează pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

Ateliere Fără Frontiere a creat 3 întreprinderi sociale de inserție prin activitatea economică – educlickremesh și ferma bio&co, în care oferă servicii personalizate de acompaniere socială, consiliere pentru inserție, psihoterapie și acompaniere pedagogică pentru formarea de competențe persoanelor care cumulează multiple dificultăți la angajare.

Dacă ai întrebări în legătură cu actuala campanie de colectare de echipamente IT uzate pentru sprijinirea copiilor din comunități defavorizate, ne poți contacta oricând la adresa damien.thiery@atelierefarafrontiere.ro și îți vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.