Scolile, liceele si gradinitele, organizatiile non-profit si institutiile publice sociale si culturale din Romania, care deruleaza proiecte de educatie, formare sau integrare ai caror beneficiari sunt tinerii si copiii din comunitati defavorizate, pot aplica de astazi pe site-ul EduClick pentru a obtine 300 de calculatoare, prin programul Dam Click pe Romania 2019, editia a doua, program al carui partener principal este Societe Generale European Business Services. 

Organizatiile interesate de pack-urile informatice complete donate prin platforma EduClick in aceasta editie a programului Dam Click pe Romania, trebuie sa inscrie un proiect in concurs in care sa vorbeasca despre beneficiari, dificultatile acestora si modul in care calculatoarele solicitate (maximum 15) vor fi utilizate. Cautam proiecte cu impact social in comunitate, in care calculatoarele donate vor fi folosite in beneficiul copiilor si tinerilor aflati in situatii de saracie, excluziune sociala, risc de abandon scolar sau care se confrunta cu alte dificultati care le ingreuneaza accesul la o educatie moderna care sa-i pregateasca pentru viata si care sa le aduca sanse in plus de a-si vedea visurile implinite. 

Si aceasta editie a programului a beneficiat de co-finantare din partea Up Romania si Fundatiei Up, care sprijina programul Dam Click pe Romania pentru al doilea an consecutiv. In 2019, prin cele doua editii ale programului Dam Click pe Romania, Ateliere Fara Frontiere va dota cu peste 1.300 de calculatoare diferite proiecte educationale derulate in comunitati defavorizate. 

“Asteptam cu nerabdare sa citim propunerile venite de la initiatorii de proiecte. Suntem convinsi ca nu ne va fi usor sa selectam cei 20 de laureati ai programului in perioada de jurizare, dar n-avem niciun dubiu ca toate proiectele declarate castigatoare, pe care le vom anunta pe 21 octombrie 2019, vor genera schimbare in comunitatile in care sunt implementate. – Patrick Ouriaghli, Director General Ateliere Fara Frontiere” 

Proiectele inscrise in prima editie a programului Dam Click pe Romania 2019 care au ajuns pe lista laureatilor, care este disponibila aici, au vizat incurajarea creativitatii prin mijloace digitale, combaterea cyberbullying-ului, incluziunea sociala a copiilor si tinerilor din medii dezavantajate, alfabetizarea digitala.  

Faza de inscriere a proiectelor prin formularul dedicat de pe site-ul platformei EduClick se incheie pe 13 octombrie 2019. Regulamentul de participare poate fi accesat aici, iar cele 300 de calculatoare alocate acestei editii vor incepe sa fie livrate catre laureati la finalul lunii octombrie. Daca aveti intrebari legate de participare ce nu-si gasesc raspuns in regulamentul programului, va rugam sa ne contactati pe email la adresa educlick@atelierefarafrontiere.ro. Mult succes!