Am creat remesh special pentru femeile greu angajabile din România care au nevoie de suport și susținere în ceea ce privește reintegrarea lor pe piața muncii. Sunt femei cu diverse vulnerabilități, cu povești impresionante de viață, care au trecut prin abuzuri, traume și situații care nu le-au permis să aibă un parcurs profesional convențional, iar noi încercăm să le oferim tot ajutorul de care au nevoie pentru a-și clădi un viitor mai bun. Le angajăm în atelierul nostru, le oferim consiliere profesională și le creăm un parcurs personalizat și foarte bine structurat, în funcție de nevoile și obiectivele lor. Numărul femeilor care au nevoie de noi, depășește uneori disponibilitatea noastră și de aceea existența a cât mai multor astfel de organizații și inițiative pentru femeile din România este crucială, de aceea ne bucurăm să putem vorbi puțin despre She is Mom.

În 2019 a luat naștere ideea platformei She is Mom, dedicată femeilor (mame sau nu) și are o misiune foarte asemănătoare cu a noastră: pregătirea profesională a femeilor, precum și dezvolatarea personală a acestora. Platforma le oferă atât suport în găsirea unui loc de muncă potrivit situației lor și modului lor de viață, cât și mentori specializați în dezvoltare personală. La început, ei s-au bazat pe găsirea acelor locuri de muncă ce oferă posibilitatea unui program de muncă flexibil pentru mame, însă pe parcurs s-au extins într-un mod frumos, prin implementarea unor programe de mentorat și au customizat platforma astfel încât companiile ce caută angajați și persoanele care își caută un job să fie în același loc.

Daniela Enache, Social Media Designer, ne povestește cu bucurie într-un interviu remesh despre cum, pentru ea „A fost dragoste la prima vedere cu proiectul She is Mom”, despre pasiunea cu care își face treaba, dar și despre dificultățile cu care s-au confruntat, în special deoarece companiile sunt deseori rigide atunci când vine vorba despre flexibilitatea programului de muncă și nevoile pe care mamele le au. Pentru că apariția unui copil presupune în viața mamei o serie lungă de schimbări inevitabile, pe care majoritatea companiilor nu le iau în seamă, She is Mom caută și oferă alternative ce permit un echilibru sănătos între muncă și viața de familie a mamei. Aceștia nu se adresează, însă, doar celor ce își caută un job sau o reconversie profesională, ci le poate ajuta și pe cele ce își doresc să devină antreprenori.

La platforma She is Mom, apelează, acea categorie de mame care, din momentul venirii copilului pe lume au fost nevoite să renunțe la jobul pe care îl aveau, iar la finalul concediului de maternitate, fie s-au lovit de o serie de dificultăți și provocări pentru care au nevoie de ajutor, fie își doresc o reconversie profesională, fie sunt interesate de antreprenoriat. Înscrierea se face simplu, femeile interesate își creează un cont și un profil, urmând să completeze câmpurile respective cu informații profesionale, iar apoi să încarce o video prezentare despre ele, dorințele și obiectivele lor. Ulterior completării tuturor pașilor, este oferit accesul la resursele educaționale.

Întrebată cum ar descrie She is Mom în doar câteva cuvinte, tot Daniela ne-a spus : „She is Mom este locul în care poți să înveți și să te dezvolți continuu!” , iar experiența pe care o avem la Ateliere Fără Frontiere ne oferă privilegiul de a relaționa foarte bine cu spusele ei. La remesh, observăm zi de zi cum femeile se schimbă în bine, evoluează, se dezvoltă și își schimbă percepția asupra vieții, iar la finalul programului de inserție socio-profesională, le vedem urmând un drum mai bun, pe cont propriu. Importanța acestor inițiative se dovedește pe zi ce trece tot mai pronunțată și avem nevoie de cât mai multe asemenea celor de la She is Mom care să lupte împreună cu noi, pentru oameni: „Puterea oamenilor este nemărginită, dar lucrurile au întotdeauna nevoie să fie puse în funcțiune de cineva. Acel cineva poți fi tu sau eu!” (Daniela Enache, Social Media Designer la She is Mom)

 

Ne bucurăm sa descoperim astfel de inițiative care se mulează pe principiile remesh și care oferă asistență mamelor din diverse medii sociale.

 

Ne bucurăm sa descoperim astfel de inițiative care se mulează pe principiile remesh și care oferă asistență mamelor din diverse medii socia