11.462 de copii si tineri de la gradinite, scoli, licee, ONG-uri si alte institutii din comunitatile defavorizate din judetele Arges, Dambovita, Bucuresti si Ilfov vor beneficia de 400 de calculatoare oferite de Grupul Renault Romania si recondiționate de Ateliere Fara Frontiere.
Cele 42 de proiecte castigatoare (28 de instituții de invatamant, 12 ONG-uri si 2 institutii sociale) au primit, pe 15 iunie 2017, 400 echipamente IT donate de Grupul Renault Romania si recondiţionate de Asociatia Ateliere Fara Frontiere. Acestora le-au fost asigurate software Microsoft si garantie.
Echipamentele intra in dotarea institutiilor participante in acest program de responsabilitate sociala pentru a contribui la calitatea actului de invatamant si la imbunatatirea educatiei in randul copiilor si tinerilor.
In total, in această editie, au fost depuse 113 proiecte, dintre care 98 eligibile, jurizate de o comisie intrunita in data de 6 iunie, la sediul din Bucuresti al Grupului Renault Romania. Multumim voluntarilor Grupului Renault Romania si celor de la organizatiile partenere (MEN, ECOTIC, CSR Media, Digi 24) pentru rigurozitatea si atentia cu care au evaluat fiecare proiect!
Felicitari tuturor candidatilor si, mai ales, celor 42 de laureati! Predarea calculatoarelor are loc ieri, 15 iunie 2017, la sediul Ateliere Fara Frontiere, in cadrul unei ceremonii de premiere unde s-au inmanat diplomele de laureat si cele de membru in juriu.
„Dublu Click pe educatie cu Groupe Renault” face parte din programul Educlick, desfasurat la nivel national, prin care Ateliere Fara Frontiere si partenerii sai doneaza echipamente IT organizatiilor nonprofit si institutiilor de invatamant si sociale din Romania.
In cadrul celor doua editii precedente «Dublu click pe educatie » din 2014 si 2016, 200 de organizatii au depus cel putin un proiect, in total fiind 3.000 de echipamente IT solicitate. In urma programului au existat 44.000 de beneficiari din institutii educationale si organizatii nonprofit din judetele Arges, Dambovita, Bucuresti si Ilfov. Cumuland cele 400 de computere care au fost donate astazi, Grupul Renault Romania ajunge la un total de 1.200 de calculatoare donate in comunitatile defavorizate din judetele in care este prezent.
Programul Educlick are ca scop cresterea nivelului de educatie digitala prin dotarea proiectelor educationale ale asociatiilor si institutiilor, cu echipamente IT. La nivel national, potrivit raportului de tara al Comisiei Europene, mai putin de jumatate din forta de munca din Romania (46%) poseda abilitati digitale suficiente, fata de 72% in UE, acest aspect putand deveni un obstacol major in calea dezvoltarii economice.
GRUPUL RENAULT ROMANIA
Constructor de automobile din anul 1898, Grupul Renault este prezent in 127 de tari si a vandut aproximativ 3,2 milioane de vehicule in 2016. Pentru a raspunde marilor provocari tehnologice in viitor si a continua strategia de crestere rentabila, Grupul se sprijina pe dezvoltarea sa la nivel international. In Romania, Grupul Renault reuneste toate competentele necesare conceperii, dezvoltarii si industrializarii unui vehicul; studii client, design, inginerie, fabricatie si logistica, vanzare, servicii de business si finantare. Aflat in centrul gamei Global Access (gama din care fac parte modelele Dacia, produse pe platforma industriala de la Mioveni), Grupul e lider pe piata locala cu marcile Dacia si Renault. Avand un inalt nivel de expertiza in design, inginerie si fiind un pol industrial de referinta prin nivelul sau de calitate si satisfactie a clientilor, cei 16.700 de angajati ai Grupului Renault Romania inoveaza in ceea ce priveste produsele si bunele practici, acestia fiind recunoscuti pentru profesionalismul lor.
ATELIERE FARA FRONTIERE
Ateliere Fara Frontiere este o asociatie romana, creata in 2008, avand ca scop insertia sociala, profesionala si civica a persoanelor aflate in mare dificultate. Misiunea asociatiei este lupta impotriva excluziunii, protejarea mediului si solidaritatea pentru proiecte de educatie si dezvoltare locala. Ateliere Fara Frontiere este operator cu autorizatie de mediu pentru colectarea DEEE (deseuri de echipamente electrice si electronice) pe care le reconditioneaza pentru reutilizare sau le dezmembreaza pentru reciclare. Din 2009 pana in prezent, 10.000 de calculatoare au fost donate de Ateliere Fara Frontiere si partenerii sai catre 2.000 institutii educationale si organizatii nonprofit prin proiectele incluse in programul Educlick. 300.000 de copii si tineri defavorizati beneficiaza de aceste echipamente prin intermediul carora isi dezvolta abilitati digitale necesare pentru viitorul lor.
Mai multe detalii sunt disponibile pe site-urile: www.gruprenault.ro si www.educlick.ro.