Știm, subiectul economiei circulare nu este încă suficient dezvoltat și dezbătut public în țară. Sunt mulți oameni, antreprenori, lucrători în instituții publice și private care ar vrea să pună în practică principiile economiei circulare în munca și în viața lor. Dar cum?

 

Am venit în spirijinul lor prin cursul „Economia Circulară: de la teorie la aplicare” pe care l-am organizat între 6-8 noiembrie. Văzând entuziasmul cursanților pentru a învăța și a aprofunda subiectul, ne-a dovedit că există mult interes neexplorat în această zonă.

 

Iată ce ne-au spus la sfârșitul cursului doi dintre cursanți:

„Participarea la curs a fost extrem de plăcută și utilă. Pentru mine personal, în calitate de administrator de întreprindere socială, acest curs a venit ca o completare a informațiilor insuficiente cu privire la economia circulara, concept pe care doream să-l integrez în activitatea firmei. De asemenea, foarte interesant a fost faptul că am avut ocazia să vedem în mod real cum sunt aplicate principiile economiei circulare în cadrul a două organizații pe care am avut ocazia să le vizităm, ceea ce a încununat informațiile teoretice pe care le-am primit.”

„Aveam anumite aspecte neclare cu privire la economia circulară când am început cursul. Trendul ascendent în privința reciclării, dar și obiectivele de dezvoltare vizate au fost elemente tratate minuțios, menite să redea o claritate asupra situației în care ne aflăm ca societate.”

 

Ultima zi a cursului:”Economia Circulară: de la teorie la aplicare” s-a încheiat cu două vizite speciale. Participanții au avut bucuria să vadă Atelierul de Pânză al celor de la Viitor Plus și atelierele noastre educlick și remesh .

A fost un sentiment cu totul deosebit să întâlnim atât de multe persoane cu idei creative, care fac bine în jurul lor și care vor să cunoască mai multe despre cum putem avea grijă atât de mediu, cât și de cei din jurul nostru.

 

Acest curs are loc în cadrul proiectului 🌱“SEEDing – Enterprising for Tomorrow”🌱 , implementat de ADV România în parteneriat cu Unikum AS (Norvegia), Ateliere Fără Frontiere (România), Social Finance Association (România) și Rise Romania Rețeaua Română a Întreprinderilor Sociale de Inserție
Proiectul “SEEDing – Enterprising for Tomorrow” beneficiază de un grant de 184 900 EUR din Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021. Obiectivul proiectului este de a crește competitivitatea a minim 100 de întreprinderi sociale din România, cu precădere din TIC și industria verde.