Cum îți găsești the dream job? Văzând cu ochii tăi care poate fi. Angajații în inserție Ateliere Fără Frontiere au mers într-o nouă vizită de lucru, alături de Alstom, la depoul Berceni. 

Vizita a fost parte din programul REinsert – a second chance for the disadvantaged, part of the labor market crisis solution (REinsert- o a doua șansă pentru cei defavorizați, parte a soluției de criză pe piața forței de muncă). Această colaborare urmărește parcurgerea etapei de activare a angajaților noștri în inserție pe piața muncii, prin vizite de lucru și ședințe de mentorat desfășurate alături de echipa Alstom, cu scopul de a-i sprijini pe salariații în inserție să dobândească abilități de muncă și să se adapteze la cerințele pieței muncii. 

În cadrul întâlnirii, angajații Alstom ne-au descris activitatea companiei și descrise posturile de lucru din cele două zone operaționale, apoi nivelul de responsabilitate și calitatea muncii. Importanța respectării riguroase a normelor de sănătate și securitate în muncă și cum pot fi accesate locurile de muncă disponibile au fost puncte cheie atinse în această vizită. 

Angajații în proces de inserție socio-profesională de la Ateliere Fără Frontiere au văzut această vizită ca un stagiu de practică, și s-au putut imagina în viitorul apropiat pe un post dintre cele descrise în această întâlnire. Cum știm? Pentru că au pus întrebări, și am putut observa cum își construiesc planuri mentale pentru un viitor mai bun.