
Pentru fiecare dintre oamenii care sunt angajați într-unul dintre atelierele AFF de inserție socio-profesională, ne gândim la cum va arăta ultima lor zi în cadrul asociației și la lucrurile minunate pe care le vor face după aceasta. Pe 14 februarie, această zi la care ne-am gândit vreo 2 ani și jumătate s-a întâmplat și pentru Gabi și ne-a adus tuturor multă bucurie.
Gabi este un tânăr muncitor, responsabil, isteț, implicat și dedicat job-ului său, care se întâmplă să fie și hipoacuzic. A intrat în parcursul de inserție al AFF în iulie 2017, învățând aici să dezmembreze și apoi să recondiționeze calculatoare, dar și să lucreze în echipă, să aibă mai multă încredere în sine și ceilalți și să-și facă treaba în fiecare zi cu mare respect pentru efortul și timpul celorlalți.
Ateliere Fără Frontiere a reprezentat primul loc de muncă pentru Gabi. „Am început la Dezmembrare”, povestește el. „M-am obișnuit cu un program zilnic, am învățat să lucrez cu colegii mei, despre reciclare și apoi despre refolosirea calculatoarelor. Îmi aduc aminte că atunci când am fost mutat la Reutilizare mi-a fost frică, nu aveam încredere ca o să mă descurc. Cu timpul am învățat să fac și curățare și ambalare, practic să pregătesc tot ce este necesar pentru donația unui calculator.”
Gabi spune că nu a fost simplu să comunice cu toată lume, însă i-a fost mai ușor în perioadele în care a avut și alți colegi hipoacuzici, și ei beneficiari ai Ateliere Fără Frontiere.
I-au plăcut și momentele de respiro din atelier, când putea juca tenis de masă cu alți colegi angajați în parcursul de inserție dar și cu colegi din echipa permanentă a AFF.
Toate calculatoarele donate de Ateliere Fără Frontiere prin platforma EduClick sunt recondiționate în atelierul reconect, iar lui Gabi i-au trecut prin mână mii de monitoare, unități centrale și laptopuri destinate dotării școlilor, organizațiilor non-profit și instituțiilor publice sociale. „Sunt bucuros pentru munca pe care am făcut-o la AFF”, spune Gabi. „Îmi place foarte mult, mai ales că și calculatoarele de care m-am ocupat au ajuns la copii care au nevoie de ele”.
Ovidiu Toma, șeful echipei de recondiționare a atelierului reconect în care Gabi a lucrat, spune despre el că este unul dintre cei mai isteți, responsabili, implicați, harnici și ambițioși oameni pe care i-a avut în echipă și că a învățat foarte repede ce are de făcut.
După ieșirea din parcursul de inserție, Gabi a început lucrul într-un laborator de tehnică dentară unde se va ocupa de preluarea comenzilor, organizarea documentelor, pregătirea și expedierea coletelor. Mărturisește că are emoții dar crede că se va descurca și că totul va fi bine. Ca toți beneficiarii AFF, și Gabi își dorește un loc stabil de muncă și suntem încrezători că își va continua parcursul profesional într-un loc unde să fie apreciat așa cum merită.
Gema Cobzariu, consilierul de inserție care a lucrat îndeaproape cu Gabi, spune despre ieșirea acestuia că este una pozitivă și că acesta este un tânăr cu o atitudine pozitivă care s-a implicat cu seriozitate în atingerea obiectivelor personale și profesionale și care a avut răbdare ca lucrurile să se întâmple.
Pe 14 februarie, când ne-am luat la revedere, i-am urat lui Gabi mult succes și i-am mulțumim pentru impactul pozitiv adus în comunitățile defavorizate în care Ateliere Fără Frontiere a donat calculatoare.
redirecționează 3,5% către asociația noastră