In aceasta perioada, Ateliere Fara Frontiere cauta noi companii, organizatii si institutii publice care sa isi indeplineasca obligatiile de valorificare si reciclare a DEEE-urilor prin asociatia noastra, in special daca deseurile de casat sunt echipamante IT uzate pe care sa le putem pregati de reutilizare. 

Intra in Cercul SolidarITatii pana pe 31 octombrie 

Pentru inca 3 luni, pana la finalul lunii octombrie 2019, companiile mari si IMM-urile din Romania care detin echipamente IT uzate destinate casarii, pot solicita Ateliere Fara Frontiere colectarea gratuita a acestora in cadrul campaniei nationale “Intra in Cercul SolidarITatii” care va premia cele mai implicate companii la editia din acest an a Galei Premiilor pentru un Mediu Curat, organizata de ECOTIC. 

Echipamentele IT uzate colectate in aceasta perioada de la companii si care indeplinesc parametrii minimi pentru a fi reconditionate in atelierul de insertie socio-profesionala reconect al Ateliere Fara Frontiere, vor fi reparate in vederea echiparii scolilor, institutiilor publice si organizatiilor non-profit care deruleaza proiecte educationale ai caror beneficiari sunt copiii si tinerii din comunitatile defavorizate. 

Cum poti sa te implici 

Platforma EduClick, prin care oferim calculatoare, lanseaza de cateva ori pe an apeluri de proiecte. De fiecare data, numarul de calculatoare solicitate de initiatorii de proiecte educationale este de cateva ori mai mare decat numarul celor disponibile. Romania are prea putine calculatoare in scoli, iar situatia din mediul rural este de-a dreptul alarmanta – acolo exista, in medie, un calculator la fiecare 20 de copii inscrisi in ciclurile primare si gimnaziale. Asa ca, daca te gasesti in oricare dintre situatiile de mai jos, speram sa ne dai o mana de ajutor in campania “Intra in Cercul SolidarITatii”, pentru ca fiecare comanda pentru predarea de deseuri de echipamente electrice si electronice conteaza. 

Daca ai propria ta firma. 

Uita-te in jur sau consulta-ti lista de bunuri ale societatii si gandeste-te care sunt acele unitati centrale, laptopuri si monitoare LCD pe care nu le folosesti si pe care vrei sa le casezi. Intra pe pagina campaniei “Intra in Cercul SolidarITatii” si da-ne de veste daca vrei sa le predai catre Ateliere Fara Frontiere. 

Daca lucrezi intr-o companie mare sau un IMM. 

Afla cine este IT Manager sau cine aproba achizitiile de echipamente IT noi, cel mai probabil ei vor stii daca acea companie are calculatoare, laptopuri si monitoare vechi de casat. Trimite-le un email despre campania “Intra in Cercul SolidarITatii” si roaga-i sa se gandeasca daca n-ar putea casa echipamentele uzate prin Ateliere Fara Frontiere. Poti include si link-ul spre pagina campaniei de pe site-ul atelierului reconect in emailul tau, sa te ajute sa explici ce-urile si de ce-urile acestei initiative: www.reconect.ro/campanie 

Daca nu stii pe nimeni care ar putea preda echipamente IT uzate catre Ateliere Fara Frontiere, dar tot vrei sa ajuti. 

Ne poti sprijini in initiativa noastra de a dota cat mai multe scoli din comunitatile defavorizate printr-un share pe LinkedIn sau Facebook al paginii de campanie: www.reconect.ro/campanie 

Daca ai un blog sau un site citit de managerii din companii. 

Ne poti ajuta prin publicarea unui articol in care sa vorbesti despre Ateliere Fara Frontiere si in care sa incluzi un link spre pagina campaniei “Intra in Cercul SolidarITatii” de pe site-ul reconect: www.reconect.ro/campanie 

Daca vrei sa ne sustii cu un banner web, trimite-ne un email la adresa contact@atelierefarafrontiere.ro (cu subject line-ul Banner Cercul Solidaritatii) in care sa ne spui care sunt dimensiunile pe care ar trebui sa le aiba acesta si iti vom trimite fisierul de care ai nevoie. 

Pana pe 31 octombrie, cand campania “Intra in Cercul SolidarITatii” se va incheia, e foarte usor sa trasformi deseurile de echipamente IT in fapte bune, ba chiar sa iti inscrii compania in cursa pentru un trofeu la Gala Premiilor pentru un Mediu Curat – un eveniment ECOTIC, asa ca speram sa putem dona un numar record de calculatoare reconditionate anul viitor. 

July 25, 2019