Asociatia Ateliere Fara Frontiere a donat inca 76 de calculatoare in programul Dam un Byte de Ajutor, prin implicarea ENGIE Romania. Calculatoarele reconditionate de asociatie vor fi folosite in implementarea a 5 proiecte educationale in unitati de invatamant din judetele Calarasi, Ialomita, Arges, Prahova si Dambovita, avand aproape 1.500 de beneficiari finali – prescolari cu varste intre 3 si 6 ani, elevi proveniti din mediul rural si familii cu un nivel de trai scazut, elevi din ciclurile primare si gimnaziale, parinti si profesori.
Cele 5 unitati de invatamant dotate in cadrul programului Dam un Byte de Ajutor, parte din platforma de donatii de calculatoare pentru educatie EduClick, sunt urmatoarele: Scoala Gimnaziala „Dimitrie Ion Ghica” Radovanu din judetul Calarasi, Scoala Gimnaziala „Ferdinand I” Movila din Ialomita, Clubul Copiilor Topoloveni din Arges, Scoala Gimnaziala Loloiasca, din comuna Tomsani, Prahova si Gradinita cu Program Prelungit nr. 4 Moreni din Dambovita.
Reconditionarea calculatoarelor a fost posibila cu implicarea ENGIE Romania, partener de lunga durata al Ateliere Fara Frontiere, care a decis sa sustina aceasta initiativa pentru al doilea an consecutiv. „Ne bucuram sa sprijinim acest demers de educare a tinerei generatii prin facilitarea accesului la tehnologie. Speram ca elevii din scolile respective sa aiba o experienta educationala imbunatatita, care sa le deschida gustul pentru cunoastere, iar cadrele didactice sa comunice mai usor cu o generatie nativ digitalizata” — a declarat Amalia Anghel, responabil Comunicare Corporate ENGIE Romania.
„Multumim ENGIE Romania pentru implicarea in acest program, facand posibila reconditionarea calculatoarelor care au ajuns in aceste unitati de invatamant si totodata sustinand activitatea atelierului reconect in care persoane vulnerabile, excluse si marginalizate lucreaza la colectarea, pregatirea pentru reutilizare si reciclarea deseurilor de echipamente electrice si electronice” – a completat Patrick Ouriaghli, co-fondator Ateliere Fara Frontiere.
Unitatile de invatamant vor folosi cele 76 de calculatoare primite pentru instruirea copiilor si parintilor pentru folosirea eficienta a calculatorului, organizarea de activitati de pregatire suplimentara pentru elevii care raman in urma la invatatura, amenajarea si modernizarea laboratoarelor de informatica, dezvoltarea culturii vizuale a prescolarilor, a gandirii lor critice, imaginatiei, perspicacitatii, creativitatii, coordonarii oculo-motorii, dar si pentru a trezi interesul elevilor pentru istoria locala si meseriile uitate.