De când a început criza COVID-19 și școlile s-au închis, copiii din comunități defavorizate, care nu au calculatoare acasă, nu mai au acces nici la învățătură. 

De aceea, în această perioadă, Asociația Ateliere Fără Frontiere a colectat și mai multe deșeuri IT și a recondiționat și mai multe calculatoare. Tocmai pentru a le dona școlilor din comunități defavorizate, astfel încât, pe timpul suspendării cursurilor, unitățile de învățământ să le împrumute copiilor defavorizați, pentru ca aceștia să poată accesa resurse online. 

Din păcate, în aceste zile, Ateliere Fără Frontiere a rămas fără calculatoare ce pot fi recondiționate, așa că lansează un apel public către companiile din București și împrejurimi care dețin laptopuri, unități centrale și monitoare destinate casării, în cantitate de peste 100 kg. Companiile pot plasa o comandă pentru colectarea gratuită a echipamentelor uzate prin formularul de mai jos. 

Echipamentele IT vor fi colectate de echipa AFF și testate, reparate și curățate în atelierul de inserție socio-profesională reconect ca apoi să poată fi donate către școlile și copiii care au mare nevoie de acces la resurse educaționale online. 

Top of Form 

prenumele și numele tău * 

persoana de contact 

adresă email * 

unde te putem contacta pentru detalii și informații despre colectare 

număr telefon * 

la ce număr poți fi contactat de echipa de colectare 

nume companie * 

numele companiei care predă echipamentele uzate 

adresă colectare echipamente uzate de predat * 

putem colecta doar în București și împrejurimi 

descriere echipamente uzate de predat * 

ce tipuri de echipamente se predau și câte unități din fiecare 

bifați cantitatea de echipamente de predat * 

de obicei preluam doar cantități de peste 100kg de la sediul companiilor 

 echipamentele de predat însumează 100kg 

 echipamentele de predat sunt în cantitate mai mică 

alte informații, comentarii, sugestii 

dacă vrei să mai adaugi ceva mesajului către AFF 

Bottom of Form 

În cei aproape 12 ani de existență, Ateliere Fără Frontiere a recondiționat și donat peste 16.000 de calculatoare către unități de învățământ, organizații neguvernamentale și instituții publice sociale care derulează proiecte educaționale pentru copii și tineri din comunități defavorizate din România. 

Poți afla mai multe despre programele de donații de calculatoare pentru educație derulate de Ateliere Fără Frontiere pe platforma EduClick. 

Dacă este prima dată când ajungi pe un site al Ateliere Fără Frontiere, ar trebui să știi despre noi că suntem o organizație non-profit pentru reintegrarea socială, profesională și civică a persoanelor vulnerabile, excluse și marginalizate, parte din SOS Group – International action, o rețea globală ce lucrează pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă. 

Ateliere Fără Frontiere a creat 3 întreprinderi sociale de inserție prin activitatea economică - reconect, remesh și ferma bio&co, în care oferă servicii personalizate de acompaniere socială, consiliere pentru inserție, psihoterapie și acompaniere pedagogică pentru formarea de competențe persoanelor care cumulează multiple dificultăți la angajare. 

Dacă ai întrebări în legătură cu actuala campanie de colectare de echipamente IT uzate pentru spijinirea copiilor din comunități defavorizate, ne poți contacta oricând la adresa damien.thiery@atelierefarafrontiere.ro și îți vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.