Am fost alături de 8 antreprenori sociali și antreprenori clasici din sectorul economiei circulare și IT, unde am avut ocazia să înțelegem de aproape sistemul norvegian de 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐠𝐫𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐨𝐚𝐦𝐞𝐧𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐯𝐮𝐥𝐧𝐞𝐫𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢 𝐩𝐞 𝐩𝐢𝐚𝐭̦𝐚 𝐦𝐮𝐧𝐜𝐢𝐢, practici sustenabile în producția de mobilă, sau în oprirea risipei alimentare.

Suntem plini de recunoștință pentru primirea călduroasă de care am avut parte și mulțumim partenerilor noștri de la Unikum AS care au organizat exemplar această vizită, unde am descoperit o varietate de activități economice.
Curioși să vedeți ce am vizitat?
 
Matsentralen Norge– rețeaua de bănci de alimente care aprovizionează ONG-urile locale cu hrană pentru beneficiarii din mediile dezavantajate.
Vestre – fabrică de mobila care creează mobilier urban sustenabil pentru nevoile orașului, școlilor etc.
OsloKollega– companie care derulează un program asemănător celui de integrare socio-profesionala pe care noi îl practicăm prin atelierele noastre. Angajează persoane defavorizate în atelierul lor de reparat biciclete, sau în cel de colectat, reparat și verificat echipamente IT.
WayBack – organizație care integrează pe piața muncii persoane care au fost private de libertate în penitenciare.
 
 Rămâneți cu ochii pe noi.

Proiectul 🌱“SEEDing – Enterprising for Tomorrow”🌱 este implementat de ADV România în parteneriat cu Unikum AS (Norvegia), Ateliere Fără Frontiere (România), Social Finance Association (România) și Rise Romania Rețeaua Română a Întreprinderilor Sociale de Inserție