Începem luna martie cu un record. Prin programul Dăm Click pe România am donat astăzi calculatorul cu numărul 1000. Toate acestea ne-au purtat în 23 de județe ale României, unde am donat echipamente IT către 50 de școli și instituții educaționale din medii defavorizate, de care vor beneficia aproximativ 4500 de copii și profesori. 

Emoția și bucuria cu care beneficiarii primesc calculatoarele sunt impresionante și molipsitoare. De aceea, am pus mai jos colecția noastră de amintiri frumoase, culese de la fiecare școală, elev și profesor, pe parcursul celor patru luni de proiect. 

Copiii lăsați în urmă de pandemie 

Izabel și Dragoș nu au avut deloc acces la școala online de când a început pandemia. Achiziția unui calculator sau a unei tablete este un efort financiar imens pentru familiile lor, pe care nu îl pot susține. Singura sursă de venit este comerțul cu obiecte de casă, pe care părinții le vând în sezonul cald, în târgurile din zona Vlașca, zona de sud a țării.  

A fost o bucurie imensă pentru cei doi copii să aibă pentru prima oară un calculator și ne-au promis cu bucurie și ambiție că vor face tot posibilul să învețe pentru a încheia cu bine acest an școlar! 

Din 2008 și până acum, am donat 19 000 calculatoare spre școli și proiecte educaționale, ce au avut un număr total de 472 000 de beneficiari din medii defavo… 

Tehnologia care doboară granițele 

De o altă imagine emoționantă am avut parte la Rădăuți, la Centru Regional de Proceduri și Cazare pentru Solicitanții de Azil. Aici, copii din Irak, Afganistan sau Somalia parcurg un proces de integrare socială alături de părinții lor. Trecuți deja prin multe, acești micuți folosesc acum calculatoarele care le facilitează menținerea legăturii cu cei dragi, acomodarea și învățarea stilului de viață de aici. 

În numele educației pentru mediu 

Am avut parte și de trasee inedite, atunci când calculatoarele noastre au traversat Delta Dunării pentru a ajunge la Școala Gimnazială din Pardina. Aici, au rolul de a-i ajuta pe elevi să învețe mai multe despre utilizarea rațională a resurselor naturale și despre bunele practici de conservare la nivel internațional. 

Încurajăm și sprijinim de fiecare dată astfel de inițiative de protecție a mediului, mai ales când ele vin din zone precum Rezervația Biosferei Deltei Dunării. Empatizăm pentru că la rândul nostru ajutăm mediul prin colectarea de deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE), și le dăm o nouă viață prin recondiționare. 

Bucuria unui nou început 

În toată această perioadă, ambiția, curajul și munca depusă de elevi și profesori ne-a încurajat să continuăm drumul pe care l-am început. Mare ne-a fost încântarea să primim de la Școala Gimnazială “Rareș Vodă” din Ploiești, un video foarte emoționant realizat de elevii și profesorul coordonator, după ce au primit calculatoarele noastre.  

Proiect în colaborare cu organizația „Ateliere fără frontiere”Am câștigat 10 calculatoare!!! 

Dăm Click pe România continuă 

În urma cu an, misiunea noastră a căpătat o nouă dimensiune. Sute de mii de elevi din mediile defavorizate ale României au intrat în formatul de școală online fără a avea echipamentele necesare pentru această tranziție, iar noi ne-am luat responsabilitatea să îi ajutăm să fie din nou la școală. În anul 2021 ne propunem să donăm alte 3000 de calculatoare, ce vor avea peste 18000 de beneficiari. Până acum, suntem pe drumul cel bun. Iar pentru toate acestea, mulțumim Kaufland și OMV Petrom, în parteneriat cu care am realizat toate aceste lucruri frumoase.