Solidaritate medicala prin programul LIFE-MED Adaugat pe March 22, 2017 de admin

0


In Romania centrele si dispensarele medicale din zona rurala si din comunitati defavorizate nu sunt dotate cu echipamente medicale necesare pentru a oferi servicii de sanatate la standarde europene. In acelasi timp, multe echipamente medicale electrice care nu mai sunt in uz inca functioneaza corect sau pot fi reconditionate usor acestea reprezentand o resursa valoroasa.

Proiectul Life Med, unicul proiect din Romania care maximizeaza reutilizarea deseurilor de echipamente medicale colectate din institutii/centre medicale prin donarea catre organizatii si asocia16991701_10154719313399442_2734838792984315660_otii non-profit din Romania continua cu succes si in anul 2017!

In luna martie a acestui an am donat, prin proiectul international Life Med, catre Spitalul Orasenesc Bolintin Vale, judetul Giurgiu, echipamente medicale, participind, prin aceasta, la modernizarea si asigurarea unor conditii mai bune pentru pacientii tratati aici. Donatia a constat în 8 paturi de spital electrice si un scaun medical.

Spitalul Orasenesc Bolintin Vale este amplasat in zona de nord a judetului Giurgiu deservind o populatie de aproximativ 90 de mii de locuitori. Profilul de activitate al spitalului este asistenta medicala spitaliceasca continua si de zi pentru pacienti de tip acut si asistenta medicala ambulatorie – specialitati clinice si paraclinice.

Prin urmare, reutilizarea deseurilor de echipamentele medicale sau a componentelor este utila si necesara in contextul minimizarii cantitatii de deseuri de echipamente medicale generate si maximizarii reutilizarii.

Cu pasi marunti dar sigu17038985_10154719312819442_2773287856239990009_ori, Asociatia Ateliere Fara Frontiere, a reusit sa colecteze in vederea reconditionarii si reutilizarii a peste 4 tone de deseuri de echipamente si aparate biomedicale de la institutii medicale. Printe deseurile generate si colectate de la institutiile medicale amintim: analizoare, microscop, etc.
Multumim tuturor institutiilor medicale, companiilor si asociatiilor (in special, asociatiei Hospice, Motivation) care ne sustin si participa la reducerea fracturii medicale in Romania!

Va asteptam cu interes sa ne contactati in vederea predarii deseurilor de echipamente electrice medicale, a reconditionarii si reutilizarii lor la:  colectare@atelierefarafrontiere.ro.

 Despre Life Med

LIFE-MED – Medical Equipment Discarded (echipamente medicale eliminate) este un nou sistem integrat de reducere a deseurilor de echipamente medicale si DEEE medicale care este in curs de implementare in Romania in cadrul Ateliere Fara Frontiere. Acest proiect este coordonat de catre Cantiere Autolimitazione (CAUTO) in parteneriat cu Medicus Mundi Attrezzature (MEMUA), Universitatea Brescia, Facultatea de Inginerie, Ateliere Fara Frontiere (AFF) si Legambiente Lombardia.

Proiectul LIFE-MED se ocupa cu gestionarea echipamentelor si dispozitivelor medicale eliminate. Proiectul abordeaza, in primul rand, problema gestionarii sustenabile si naturale a deseurilor. Asigura o reducere in productia de deseuri provenite de la unitati medicale si clinici veterinare prin aplicarea unui flux de « solidaritate medicala » ce prevede donarea preventiva a echipamentelor si dispozitivelor biomedicale unor organizatii si asociatii de pe teritoriul UE.

Comments

comments

Adauga un comentariu