Santier de solidaritate la Ciocanari Adaugat pe September 14, 2015 de admin

0

Intre 2 si 14 August am organizat un santier de solidaritate la Ciocanari, in parteneriat cu asociatia Mladita, care are copii in plasament familial. S-au amenajat un spatiu de joaca pentru copii si un teren multisport care va fi deschis si copiilor si tinerilor din cele doua sate din vecinatate.

Anul acesta, la a 9-a editie, santierul s-a desfasurat in judetul Dambovita, in Comuna Ciocanari, unde am mobilizat o echipa de voluntari formata din persoane in dificultate aflate in parcursul de insertie socio-profesionala in atelierul nostru, care au lucrat si locuit in comunitate timp de 2 saptamani, alaturi de alti voluntari din partea organizatiilor partenere locale Asociatia Arhipera, Asociatia Mladita si Primaria Niculesti. Partenerul principal al proiectului, KAUFLAND Romania, alaturi sponsorii proiectului, CRH, Acvatot, Freyrom, Carrefour, Dacris, Wilo, Technoworld si Decathlon au contribuit cu materiale, materii prime, unelte si utilaje, alimente, voluntari si expertiza, dar si cadouri si rechizite pentru copii in vederea ineceprii unui nou an scolar.

Obiectivele santierului de la Ciocanari au fost amenajarea terenului de joaca si sport pentru copii din sat si din casele de plasament, amenajarea drumului de acces si pregatirea spatiului necesar pentru dezvoltarea atelierului Bio&Co. Acest nou atelier reprezinta o noua intreprindere sociala de insertie avand ca activitate prodctia agricola BIO si colectarea deseurilor biodegradabile din retail si HORECA si apoi compostarea lor, transformandu-le in fertilizat pentru agricultura BIO. Noul atelier are ca scop generarea a 20 de locuri noi de munca in localitatea Ciocanari pe un teren pus la dispozitie prin sprijinul Asociatiei Mladita.

Beneficiarii directi ai santierului sunt cei peste 200 de copii si tineri saraci din comunitatea locala si alte 50 de persoane aflate in situatii de excluziune si marginalizare. Dorim ca prin acest proiect sa incepem o colaborare prin care sa dinamizam si sa implicam comunitatea locala si astfel sa aducem bucurie copiilor defavorizati ai comunei si sa activam persoanele marginalizate pentru a-i reintegra in societate.

Multumim din nou partenerilor care ne-au sustinut:

 

logocrop

Desi santierul s-a incheiat, am ramas, ca in toti anii si toate santierele trecute, cu amintiri si invataturi frumoase. Puteti vedea si voi o parte din momentele speciale in galeria foto de mai jos.

 

Desi santierul s-a incheiat, am ramas, ca in toti anii si toate santierele trecute, cu amintiri si invataturi frumoase.

Posted by Ateliere Fara Frontiere on Sunday, September 13, 2015

 

Comments

comments

Adauga un comentariu