Reciclare DEEE

Atelierul de insertiune este o unitate de productie care propune o solutie profesionala pentru utilizatori, in special intreprinderi si institutii publice, care trebuie sa se conformeze normelor europene respectand directiva europeana in privinta DEEE (Deseuri de Echipamente Electrice si Electronice) care se aplica gradual in Romania odata cu aderarea la Uniunea Europeana.

In prezent, la achizitionarea oricarui material informatic platiti timbrul verde.

Va lipsesc insa solutiile viabile de securitate si de trasabilitate pentru tratarea DEEE dupa reinnoirea parcurilor Dvs. informatice ?

Ateliere Fara Frontiere a dezvoltat o solutie completa pentru a optimiza refolosirea materialului informatic:

  • Pentru calculatoarele care pot fi folosite inca si au un procesor cel putin Pentium IV, le reconditionam pentru a dota, in mod gratuit sau la un pret foarte accesibil, asociatii, scolii sau persoane in dificultate care nu pot sa achizitioneze calculatoare noi.
  • Pentru calculatoarele cu caracteristici mai mici de Pentium IV sau care numai functioneaza, le dezmembram in fractii (plastic, aluminium, cupru, tuburi catodice etc) care sunt valorificate sau eliminate curat de reciclatorii cu care avem contracte (GreenWeee, RomRecycling, Turbon)

Reciclare DEEEPentru toate aceste operatii, am obtinut autorizatia de mediu de la ANPM si am semnat doua contracte, pentru colectare si tratare de Deseuri de Echipamente Electrice si Electronice (DEEE), cu ECOTIC, un eco organism la care raportam cantitatile tratate pentru o transparenta totala.

Astfel, fiind reciclat sau reconditionat, materialul informatic pe care il colectam intra in filiera legala de reciclare, si Procesul Verbal de predare / primire pe care-l eliberam are valoare de PV de “casare”.

Si totul gratuit, cu exceptia unor eventuale taxe de transport.