Proiectul WISE WEEE Adaugat pe November 28, 2014 de admin

0

English

 

Pentru cele mai noi informatii despre proiect vizitati pagina WISE WEEE

 

Descrierea Proiectului

 

Titlul Proiectului: WISE WEEE – Green Environmental Technology

Promotorul proiectului: Ateliere Fara Frontiere

Partner: STIFTELSEN SINTEF Norvegia

Localizarea Proiectului: Bucuresti, Romania

Data contractului de finantare: 12.08.2014

Durata proiectului: 16 luni– septembrie 2014 decembrie 2015

Total cheltuieli eligibile: 199 533 EUR

Total grant : EUR 175 000 (87.7%)

Co-finantare: EUR 24 533 (12.3%)

 

Obiectivul principal al WISE WEEE – Green Environmental Technology, condus si coordonat de Ateliere Fara Frontiere, este de a adauga valoare activitatii de reciclare DEEE.

Prin intermediul proiectului “WISE WEEE” si cu ajutorul partenerului norvegian SINTEF, AFF isi propune sa creasca productivitatea si valoarea activitatii de reciclare si in acelasi timp sa faciliteze integrarea in piata muncii a oamenilor in mare dificultate

Proiectul va ajuta echipa AFF sa valorifice fractiile obtinute din DEEE-urile pe care le dezmembreaza, astfel crescand numarul de anjajati in insertie si oferind acestora perspective imbunatatite pentru angajare dupa indeplinirea parcursului de insertie. Mai mult, proiectul contribuie la imbunatatirea lantului de reciclare din Romania, prevenind exportul fractiilor valoroase in strainatate, acestea fiind tratate local printr-un proces desemnat special pentru materia prima in conformitate cu specificatiile directivelor Uniunii Europene.

Proiectul este finantat prin Mecanismul Financiar Norvegian (Norway Grants), contribuind la reducerea diferentelor sociale si economice si intarind relatiile bilaterale dintre Romania si Norvegia.

 

Descrierea Programului

 

Programul de Inovatie in Industria Verde pentru Romania va contribui la obiectivul general al Mecanismului Financiar Norvegian 2009 – 2014, care este aducerea unei contributii la reducerea diferentelor economice si sociale in zona economica europeana (EEA) si intarirea relatiilor bilaterale intre Norvegia si Romania. Programul respecta Acordul dintre Regatul Norvegiei si Uniunea Europeana asupra Mecanismului Financiar Norvegian 2009 – 2014, Reglementarile pentru implementarea Mecanismului Financiar Norvegian 2009 – 2014 si Memorandumul asupra Intelegerii Implementarii Mecanismului Financiar Norvegian intre Norvegia si Romania.
Obiectivul Programului este de a creste competitivitatea intreprinderilor verzi, inclusiv imbunatatirea capabilitatilor industriilor verzi existente, inovatia verde si antreprenoriatul verde. Strategia programului este in concordanta cu politicile nationale ale Romaniei. Rezultatul asteptat al Programului este crearea de oportunitati de afaceri pentru “inverzirea” economiei europene.

Programul de Inovatie a Industriei Verzi pentru Romania este un program de dezvoltare a afacerilor si viziunea acestui program este: Bun pentru Afaceri si Bun pentru Mediu. Toate proiectele sustinute ar trebui sa tinteasca spre un rezultat final de imbunatatire a performantei de mediu a intreprinderilor. Programul va implementa conceptul de industrie verde in acceptiunea sa practica generala. Nici un sector anumit nu va avea prioritate.

Activitatile ce vor fi sustinute sunt dezvoltarea, implementarea, investitia si pregatirea in privinta tehnologiilor prietenoase cu mediul, produse sau servicii verzi inovative, reducerea si reutilizarea deseurilor, initiativele legate de eficienta energiei si utilizarea energiei regenerabile in operatiuni de afaceri cat si cresterea eficientei resurselor prin inovatii de sisteme si procese in operatiunile de afaceri.

Suma totala disponibila pentru finantarea proiectelor (re-granting) este 21,408,200 de Euro, impartiti intre o Planificare de Granturi pentru Proiecte Individuale si o Planificare de Granturi pentru Proiecte Mici. Grupul tinta pentru Planificarea de Proiecte Individuale este sectorul privat din Romania si pentru Planificarea pentru Granturi Mici grupul tinta este compus din intreprinderi si ONG-uri/Societatea Civila implicate in dezvoltarea intreprinderilor eco-inovatoare in zone mai putin dezvoltate din Romania. Pentru ambele planificari – proiectele de parteneriat cu donatorii vor fi foarte incurajate, prioritizate si li se vor oferi puncte in plus in procedura de evaluare a proiectului. In plus, un Fond pentru Relatii Bilaterale cu un buget de 215,000 de Euro va fi pus la dispozitie pentru a facilita stabilirea proiectelor de parteneriat cu donatorii. Atat entitatile Norvegiene cat si cele Romane sunt aplicanti eligibili pentru Fondul pentru Relatii Bilaterale.

Programul de Inovatii in Industria Verde pentru Romania este operat de Innovation Norway, o companie publica detinuta de Ministerul Norvegian al Comertului si Industriei si de toate Municipalitatile Judetene Norvegiene. Continutul Programului a fost dezvoltat prin consultarea Punctului Focal National (Ministerul Fondurilor Europene) si Ministerului Economiei, Comertului si al Mediului de Afaceri.

Comments

comments

Adauga un comentariu