0

Pentru al treilea an consecutiv, Petrom si Ateliere Fara Frontiere au dotat scoli, licee si organizatii non-guvernamentale  din Romania cu echipamente IT complet functionale. Acestea au fost reconditionate in atelierul de insertie socio-profesionala al Asociatiei Ateliere Fara Frontiere.

Inceput in 2011, acest program amplu initat de Asociatia Ateliere Fara Frontiere si sustinut de Petrom isi propune dotarea institutiilor din mediul rural cu infrastructura IT pentru facilitarea accesului la informatie. Premisele care au stat la baza initierii acestui demers au fost accesul redus la educatie informatica in diferite zone ale tarii, cu precadere in mediul rural, si constientizarea importantei implicarii actorilor economici in sustinerea procesului educational.

In 2013, dotarile au totalizat 300 de echipamente IT pentru beneficiarii din 36 de scoli generale, 7 licee, 6 ONG-uri  si o facultate din 13 judete in care compania desfasoara activitati de business.

Elevii au primit calculatoare complete, cu sistem de operare Windows 7 Professional (prin programul Microsoft Registered Refurbisher) si kitul de programe necesare pentru o buna utilizare.

Suntem bucurosi sa fim parte din acest proiect pentru ca ne putem implica 100% de la colectare pana la reconditionare si donatii iar intregul proces le ofera angajatilor nostri in insertie prilejul de a desfasura o activitate plina de insemnatate. Bucuria beneficiarilor cand lucreaza la calculator, posibilitatea de a prelungi durata de viata a unor calculatoare, dar si sustinerea unor companii precum Petrom sunt motive foarte bune pentru noi sa continuam misiunea noastra de reducere a decalajului digital. Patrick Ouriaghli, Director Executiv Ateliere Fara Frontiere

Comments

comments

Adauga un comentariu