AFF si Kaufland Romania Adaugat pe March 11, 2015 de admin

0

In plina perioada de livrari pentru programul ASSOCLIC, ne bucuram sa ne luam cateva clipe sa discutam cu unul dintre partenerii de incredere ai Ateliere Fara Frontiere, Kaufland Romania.

Asadar, am stat de vorba cu Anna Katharina Scheidereiter, responsabila CSR Kaufland Romania:

AFF: La Kaufland, de ce va mandriti cel mai mult? Ce va distinge ca si companie? Care sunt valorile companiei?

K: Pentru Kaufland Romania, a fi o companie responsabila implica asumarea unui rol activ de partener social. Avem ca scop dezvoltarea durabila a comunitatii in care activam.
Strategia noastra de CSR se concentreaza pe responsabiltatea fata de mediul inconjurator, pe acces la educatie pentru toti copiii Romaniei si educatie timpurie in cele mai bune conditii.
De asemenea ne implicam pentru un stil de viata sanatos, sanse egale pe piata muncii si egalitate de gen.

AFF: Cand ati inceput sa stabiliti politicile de sustenabilitate ale companiei, care au fost prioritatile?

K: Kaufland a venit in anul 2005 in Romania, in acest an avem aniversarea de 10 ani de la deschiderea primului magazin in Bucuresti-Colentina. In toti acest ani a fost o preocupare pentru companie, responsabilitatea sociala fata de societate si fata de mediul inconjurator in care activam. Eu personal am preluat responsabilitate CSR in vara anului 2013 si am continuat sa adopt strategia stabilita pe nivel de grup.

AFF: Care sunt motivele Kaufland pentru a se implica in actiuni de responsabilitate sociala?

K: Kaufland Romania este un important retailer pe piata locala. A fi unul dintre cei mai mari, inseamna si o responsabilitate mai mare fata de societate.

AFF: Cum ati cunoscut Ateliere Fara Frontiere, si de ce ati ales sa sustineti proiectele noastre?

K: Eu am preluat acest parteneriat, care este activ din anul 2013, iar in 2014 am intensificat colaborarea.

AFF: In ce consta sprijinul oferit de Kaufland pentru Ateliere Fara Frontiere?

K: Noi lucram impreuna la proiectul ASSOLIC si Santierul de solidaritate, care sunt amandoua proiecte frumoase si cu un impact pozitiv.

AFF: Cum vedeti rezultatele colaborarii cu Ateliere Fara Frontiere pana in prezent? Sunt lucruri noi pe care le-ati descoperit sau invatat?

K: Prin parteneriatul cu AFF si vizita la atelierul de lucru din Berceni, am primit o imagina mai clara despre integrare si insertie in piata muncii pentru oameni care nu au avut conditii egale de la start, si cat de importanta este aceasta preocupare. Ii felicit pe toti colegi de la AFF pentru munca pe care o fac in Romania, cum ar fi de exemplu in programul ASSOLIC, care imbina un loc de munca pentru angajatii din programul de insertie cu echipamentele destinate scolilor care au mare nevoie de solutii IT.

AFF: In viitor urmariti sa implementati si alte parteneriate responsabile social?

K: Noi intentionam sa stabilim cat mai multe legaturi cu parteneri nationali dar si regionali sau locali pe termen lung pentru a garanta o dezvoltare durabila.

AFF: Multumim inca odata Kaufland Romania si asteptam cu nerabdare sa ne revedem la finalul acestei etape a programului ASSOCLIC, pentru a sarbatori alaturi de beneficiarii care vor primi echipamentele donate prin acest parteneriat.

Comments

comments

Adauga un comentariu