Oameni din Atelier – Dragos Purcaru

Dragos Purcaru

 

Continuand seria de interviuri cu angajatii din echipa de insertie, in luna august va facem cunostinta cu Dragos Purcaru.

Dragos are 22 de ani si este pasionat de IT, atat software, cat si hardware, pasiune pe care o pune in practica la departamentul de reconditionare in fiecare zi.

AFF: Buna Dragos, hai sa discutam putin despre tine si locul tau la Ateliere Fara Frontiere. Cand te-ai angajat aici?

D: M-am angajat la AFF la sfarsitul lunii februarie, anul 2014, prin doamna Crina Mocanu, persoana care ma ajuta sa trec peste niste probleme in momentul de fata. La recomandarea dansei am aplicat pentru un post aici.

AFF: Ce studii ai finalizat?

D: Am opt clase terminate. In viitor vreau sa imi termin liceul si sa urmez un curs de calificare in domeniul IT.

AFF: Si experienta profesionala?

D: Experienta profesionala, daca se poate numi asa, mi-am format-o ajutand familia si vecinii cand aveau probleme cu calculatorul. In viitor as vrea tot in domeniul IT sa lucrez, fiind atat de vast va trebui sa-mi aleg o ramura apropiata nevoilor mele.

AFF: Ce inseamna Ateliere Fara Frontiere pentru tine?

D: Asociatia Ateliere Fara Frontiere reprezinta pentru mine o sansa de a acumula experienta in domeniu. Fiind la inceput, mai greu gasesti de lucru daca nu ai vreo diploma de calificare sau cel putin experienta, baza pe niste lucruri care se cer pe piata.

AFF: Cum arata o zi normala de munca la AFF?

D: La AFF lucrez la departamentul reconditionare IT. Asta implica si Hardware si partea de software. Cum arata o zi normala de munca? Intr-o zi normala ma indrept spre punctul de lucru si in functie de sarcinile pe care le am de facut in ziua respectiva, ma apuc sa reconditionez unitati pentru donatie sau vanzare laptopuri. Testez monitoare, tastaturi, mouse-uri. Daca avem HDD-uri primite de la banci, acestea vor fi sterse securizat. Pentru asta folosim un soft numit Blanco.

AFF: Ce s-a schimbat in viata ta de cand lucrezi la AFF?

D: De cand sunt la AFF viata mea s-a schimbat un pic: am un program fix si trebuie sa il respect. Am inceput sa apreciez altfel somnul si timpul liber. Nu am probleme in a ma integra intr-un colectiv sau a avea persoane carora trebuie sa raspund. Acestea fiind zise, relatia este una buna, bazata in mare parte pe o comunicare buna.

AFF: Daca un prieten ar dori sa se angajeze la AFF, ce i-ai spune despre noi?

D: Daca cineva ar vrea sa sa angajeze la AFF, i-as recomanda sa se gandeasca daca aici crede ca poate evolua pe plan profesional, daca ar vrea sa invete si daca ar considera asta o rampa de lansare pentru viitorul lui.

AFF: Iti multumim, Dragos, pentru timpul tau si ne bucuram ca vezi atelierul pentru ceea ce este: o rampa de lansare pentru un viitor mai bun.

Adauga un comentariu