Ma simt mai responsabil! Adaugat pe December 17, 2015 de admin

0

Grecu Ion Flavian

In octombrie AFF si-a marit echipa oferind sanse de integrare socioprofesionala pentru inca 8 persoane.

Flavian, un tanar de 21 ani, a venit in atelierul de dezmembrare articole IT. Inca de la interviu era evidenta dorinta lui mare de a munci. A ajuns la AFF dupa o lunga perioada de cautare a unui loc de munca, dupa sustinerea multor interviuri pentru angajare in urma carora a fost refuzat direct sau indirect  din cauza lipsei de experienta in  munca, sau din cauza petelor de pe fata. Se putea citi pe chipul sau lipsa de incredere ca va fi considerat un candidat real pentru ocuparea unui post.

A fost angajat la cateva zile dupa ce tatal sau a plecat in strainatate pentru a munci.

In atelierul in care lucreaza componentele rezultate in urma dezmembrarii echipamentelor IT sunt sortate si iau calea reciclarii, ajutand astfel la protejarea mediului. Flavian spune ca a invatat multe lucruri la AFF dar este mandru in special pentru faptul ca se simte mai responsabil fata de matrialele pe care le foloseste si ca acum, in viata cotidiana, este preocupat de  aruncarea selectiva a deseurilor.

S-a simtit atras de cauza si s-a alaturat cu mare bucurie echipei pentru finalizarea lucrarilor la terenul de sport  realizat in vara acestui an de catre AFF in cadrul santierului de solidaritate pentru copiii din Ciocanari.

Zambeste senin, se simte integrat in echipa si are o relationare buna cu colegii: respecta si se simte respectat. Marturiseste ca nu lipsesc nici glumele intre colegi: intr-o zi, impreuna cu un coleg, au contribuit cu un mic adaos de tus in manusile de lucru/protectie ale catorva dintre colegi. Manusi de protectie care dupa munca dezveleau cu surpindere urme de tus pe degete…

In lipsa tatalui Flavian are grija de mama lui, are responsabilitati egale in familie si poate contribui la cheltuielele administrative ale casei. Cu incredere Flavian a invis barierele determinate de aparente, se simte acceptat si dornic sa invete si sa- si  depasesca propriile limite si cele general acceptate de societatea in care traim…

Flavian are acum mai multa incredere in el si spune ca ar merge cu mai mult curaj la un nou interviu pentru angajare, nu-i mai este atat de teama ca va fi respins.

In prag de Sarbatoare abia asteapta sa fie Mos Craciun pentru cele 6 nepoate.

Asteptam sa va spunem continurarea evolutiei lui Flavian la AFF.

Comments

comments

Adauga un comentariu