2

150  de calculatoare vor fi donate de către Auchan Galaţi şi Ateliere Fără Frontiere prin programul „Auchan-să la educație 2016”

“Toamna se numără bobocii” … sau proiectele de solidaritate. Ateliere Fără Frontiere în parteneriat cu Auchan anunţă o nouă ediţie a programului “Auchan-să la educație”, program susţinut de către Fundaţia Auchan pentru Tineri care se va desfăşura, de această dată la Galaţi, în perioada 17 octombrie – 5 decembrie 2016.

Prin acest program vor fi donate 150 de echipamente IT recondiţionate unităţilor de învăţământ şi instituţiilor sociale care activează în judeţul Galaţi în urma unei selecţii. Obiectivul acestui program este să se identifice cele mai bune proiecte educaţionale. Aceste proiecte  vor fi propuse de către instituţiile educaţionale şi neguvernamentale din Galaţi (şi împrejurimi) şi, ulterior, vor fi premiate cu echipamente IT recondiţionate în cadrul Ateliere Fără Frontiere. Proiectele care urmează a fi înaintate trebuie să aibă drept scop educaţia comunităţilor defavorizate in ceea ce priveşte dotarea cu echipamente IT. Totodată, proiectele trebuie să prezinte clar capacitatea de activare, accesibilitate şi sustenabilitate a activităților propuse spre implementare.

Pentru a participa în cadrul acestui program şi a avea şansa de a câştiga echipamentele IT în vederea susţinerii unei mai bune activităţi educaţionale, instituţiile vor trebui să completeze un formular de candidatură, disponibil online, în care să descrie proiectul propus spre implementare. Formularul de candidatură se va regasi pe site-ul asociației Ateliere Fără Frontiere, www.educlick.ro.

*

Colaborarea dintre Auchan şi Ateliere Fără Frontiere a început în anul 2012, odată cu prima ediţie a proiectului „Auchan-să la educație!” derulat în parteneriat cu Auchan Militari, prin care s-au donat în total 100 de calculatoare către 7 şcoli, 4 licee, 2 grădiniţe şi 2 ONG-uri din sectorul 6 din Bucureşti.

Despre Ateliere Fără Frontiere

Ateliere Fără Frontiere (AFF) este o asociaţie română, creată în luna mai 2008, având ca scop inserţia socială, profesională şi civică a persoanelor aflate în mare dificultate.  Ateliere Fără Frontiere angajează zeci de tineri şi adulţi aflaţi în situaţie de excluziune şi îi acompaniază pentru integrarea în societate şi angajarea într-un loc de muncă în economia reală.

Cele trei misiuni ale asociatiei sunt lupta împotriva excluziunii, protejarea mediului, şi solidaritate pentru proiecte de educaţie şi dezvoltare locală.

Auchan România, o companie responsabilă

Auchan România are în portofoliu 33 de hipermarketuri, cu 280.000 m2 suprafaţa netă de vânzare – al doilea comerciant din ţară, cu circa 11.000 de angajaţi – al cincilea angajator privat din România, cu o cifra de afaceri cu taxe de peste 1 miliard de Euro în 2015  şi propune celor circa 5 milioane de locuitori din 18 oraşe în care sunt prezente magazinele Auchan un comerţ modern, de calitate, cu cele mai largi game de produse şi un concept de discount generalizat, cu toate preţurile mici, permanent. Auchan România realizează o serie de acțiuni importante pentru promovarea acțiunilor de responsabilitate socială şi integrare a tinerilor dar şi programe pentru protejarea mediului înconjurător care au drept scop gestionarea deşeurilor, economisirea resurselor naturale, oferirea la vânzare a unor produse care protejează mediul. www.auchan.ro

 

Comments

comments

2 Comentarii

 • Elena Perta 03/11/2016 at 9:20 am

  In judetul Neamt cand va propuneti sa desfasurati astfel de actiuni. Asteptam cu interes.
  Felicitari!

  Reply

  • admin 04/11/2016 at 10:08 am

   In momentul in care vom lansa un program care sa cuprinda si judetul Neamt printre zonele eligibile vom publica anuntul atat pe site-ul nostru,Ateliere Fara Frontiere. De asemenea, pentru a afla mai multe informatii cu privire la programele pe care le desfasuram va puteti abona la newsletter-ul nostru, pe care il regasiti tot pe site-ul http://www.educlick.ro.

   Reply

Adauga un comentariu