0

Incepand cu vara aceasta, un nou partener strategic ni s-a alaturat cu multa energie si voie buna. Este vorba de IPSO Agricultura, parte a grupului francez Monnoyeur, unul dintre cei mai mari distribuitori de utilaje de constructie si de utilaje agricole la nivel internaţional.

La sfarsitul lui noiembrie ne-am intalnit cu doamna Iolanda Picoti (IP), director resurse umane, si domnul Philippe Astoin (PA), director marketing – cei doi colaboratori care au facut posibil sprijinul IPSO si ne-au ajutat, financiar si tehnic, sa initiem proiectul de ferma Bio&Co.
Le-am pus cateva intrebari, iata raspunsurile lor :

Aferma-93_philippe-astoinpatrick-ouriaghliFF: Cum ati aflat de Ateliere Fara Frontiere ?

PA: In cadrul unei discutii cu un partener de al nostru, Sebastien Record, ne-a povestit despre proiectul de ferma de legume Bio&Co si nevoile voastre de utilaje. Stiam de activitatea de reciclare, IPSO preda deja de multi ani toate deseurile de echipamente IT catre Ateliere Fara Frontiere dar acest proiect, care se incadreaza in sectorul nostru de activitate, ne-a adus o dorinta si mai mare de a sprijini Ateliere Fara Frontiere si mai mult.

AFF: Ce v-a convins sa ne propuneti un partenariat ?

PA: Dupa ce am vizitat atelierul de insertie din Bucuresti cu colegii mei si cand am inteles mai bine activitatea AFF de angajare si eforturile pe care le depuneti pentu a-i indruma pe oamenii in dificultate spre drumul cel bun, ne-am dat seama ca puteam sa gandim un partenariat si mai amplu nu doar cu bani si echipamente, in prelungirea primului pas din Franta, unde grupul Monoyeur a inceput in 2014 un proiect numit TURBO in asociere cu Asociatia « Apprentis d’Auteuil » prin care a acordat sprijin unor tineri in dificultate pentru a se integra in viata activa si a-i forma in invatarea unei meserii.

iolanda-picoti

IP: In octombrie 2014, in cadrul Grupului Monnoyeur din Franta au fost recrutati 20 de tineri cu scopul de a forma o clasa de 12 ucenici care au urmat, incepand cu ianuarie 2015, un parcurs profesional pentru obtinerea diplomei de mecanic in constructii. In Romania, efectivele IPSO Agricultura cresc an de an prin urmare are nevoie continuu de noi angajati. Asa ca am putea sa colaboram cu Ateliere Fara Frontiere pe insertie, recrutand (de ce nu?) 2 sau 3 persoane pe an pentru a deveni mecanici in atelierele noastre de mentenanta/garantie/reparatii « post-vanzare ».

AFF: Sunt greu de gasit mecanici in Romania?

IP: Noi avem o populatie de mecanici destul de mare, si da, este greu de gasit mecanici formati deoarece nu exista aceste competente in Romania. Scolile profesionale s-au desfintat aproape toate, iar liceele de profil sunt devalorizate si nu reusesc sa formeze competentele in mod corespunzator. La IPSO, am dezvoltat cat am putut practica in atelierele noastre din Roman, Fetesti si Buftea. Avem nevoie de oameni care doresc sa invete, sa lucreze si sa creasca intr-un atelier mecanic. Dupa stagiul de practica, propunem ucenicie iar apoi, confirmarea pe posturile de mecanic si tehnician.

PA: Avem nevoie de oameni care au dorinta de a munci cu mainile dar cautam in acelasi timp persoane carora nu le este frica de calculatoare, deoarece astazi tractoarele sunt dotate cu tehnologie avansata. Din acest motiv, cand am vazut angajatii AFF lucrand la reparatii de calculatoare, m-am gandit ca ar putea fi candidati foarte buni pentru noi.

AFF: Asadar ati gandit relatia cu AFF cu ceva mai mult ca simplul aspect caritativ, nu-i asa ?

PA: Da. Nu mai vrem sa facem « sponsorizare » simpla in grupul Monnoyeur. Nu ne reprezinta, nu ne simtim confortabili cu o donatie de bani si atat. Ne trebuie un proiect in care credem si in care ne putem implica, apropiat de valorile noastre: integritatea, deschiderea catre sprijinirea tinerilor, curaj si perseverenta. Atunci usile sunt deschise, cum a fost cazul cu Ateliere Fara Frontiere.
Business-ul nostru merge, ne dorim sa ajutam, oferind in acelasi timp angajatilor nostrii ocazia de a iesi din rutina de “zi cu zi” (vanzari, facturare, livrare, etc). Este un element extrem de motivational, ne place sa ajutam proiecte care au un impact in societate, facem acest lucru cu pasiune.

IP: Asa este, am inceput sa implementam o politica de responsabilitate sociala, care ajunge sa fie pretuita si in Romania de angajatii si clientii nostrii. IPSO Agricultura a decis sa se implice in actiuni menite sa imbunatateasca viata persoanelor defavorizate, in activitati care conduc la o mai buna gestionare a resurselor naturale, in colaborarea si sprijinul acordat asociatiilor care militeaza in aceste domenii. Partenariatul cu Ateliere Fara Frontiere se incadreaza perfect in aceasta directie si la modul concret, faptul de a ajuta oamenii din asociatie ne ajuta si pe noi sa crestem, ca oameni.

tractor-light

Despre IPSO Agricultură

IPSO Agricultura, parte a grupului francez Monnoyeur, unul dintre cei mai mari distribuitori de utilaje agricole la nivel internaţional, cu o reţea de distributie extinsă în 9 tari, cele mai multe din Europa, este lider pe piaţa de utilaje agricole din Romania.
Compania ofera solutii integrate producatorilor agricoli din Romania, piese de schimb, service in camp si pregatirea operatorilor.
IPSO Agricultura este importator unic autorizat al masinilor si utilajelor John Deere, cel mai mare producator de utilaje agricole la nivel mondial, iar paleta de furnizori include si alte marci de renume pe piata utilajelor agricole, precum Manitou, Kuhn, Bednar FMT, Fliegl, Pichon, Perard, Kemper, Zurn, Geringhoff, Grasdorf, Laforge.

 

Comments

comments

Adauga un comentariu