Interviu cu Dragos

Message-Dragos Purcaru_light

Multumim pentru ca ai acceptat invitatia sa ne povestesti despre tine si noul tau loc de munca. Ai deja aprope doua luni de cand ai plecat de la AFF. Aici lucrai in departametul Reconditionare Reutilizare si te ocupai de resoftarea calculatoarelor care urmau sa fie donate in vederea sustinerii educatiei si dezvoltarii locale in comunitatile defavorizate.

RN: Unde lucrezi acum?

DP: Acum lucrez la o companie care face asistenta tehnica pentru Telekom. Cat despre contract, este pe 1 an de zile si ca incadrare sunt reprezentant tehnic.

RN: Inteleg ca aici ai inceput cu  o perioada de training, ce ai invatat ?

DP: In training am invatat atat tehnologiile pentru care urma sa ofer suport tehnic, cat si tehnici de comunicare cu clientii. Testul final a decurs bine, am avut cateva emotii, insa având in vedere ca nu picase nimeni am fost destul de increzator.
RN:     Ce presupune postul tau, ce faci mai exact?

DP: Vorbesc cu clientii Telekom si ii indrum telefonic cum sa rezolve situatiile tehnice. Deci postul meu presupune abilitati de comunicare cu clientii si expertiza tehnica.
RN:      Cum este noul mediu de lucru?

DP: Mediul de lucru este in regim Office cu program de lucru nonstop (însemnând ca mereu e cineva care preia apeluri, nu ca lucrez eu nonstop).
RN:    Cum a fost adaptarea?

DP: Adaptarea a durat luna decembrie care a incorporat perioada de training activa si pasiva. Încă intreb lucruri la care nu ma descurc, practic încă ma adaptez. După 3 luni voi primi bonusuri pentru target. Pana atunci ma antrenez.
RN:      Te-a ajutat parcursul facut la AFF? Ce anume?

DP: M-a ajutat faptul ca am petrecut timp cu nasul in echipamente hardware. Desi nu sunt cele cu care lucrez acum, m-a ajutat mai mult sa devin o persoana tehnica.

RN:  In cadrul AFF ai  avut posibilitatea sa participi la cursuri de retelistica CISCO doua module, iti sunt de folos?

Mai intai vreau sa precizez si sa apreciez  faptul ca AFF m-a sustinut financiar sa urmez acest curs, eu am platit o parte din pretul intreg al cursului.
Desi nu am apucat încă sa folosesc toate informațiile invatate in curs, m-a ajutat sa devin mai tehnic in acest context al internetului. Cu siguranta, pe viitor, o sa mă folosesc mai mult de informatiile din curs.

RN: Este ceva din partea de acompaniere AFF care consideri ca ti-a fost de folos?Ne poti da cateva amanunte…  

PD:  Partea de acompaniere AFF mi- a fost folositoare, m-a ajutat sa ma cunosc mai bine, sa-mi evaluez competentele si sa-mi construiesc un proiect profesional.

RN: Ai plecat la scurt timp dupa experienta Beyond the postcode, finantat de programul Erasmus +, ne poti impartasi cateva impresii de acolo?

DP: A fost o experienta semnificativa pentru mine, ar fi multe de spus aici. O impresie placuta a fost ca am cunoscut oameni din tari diferite care au culturi diferite (Rusia, UK, Italia). Atmosfera a fost una deosebita, ne-am dezvoltat  aptitudini si prin site-ul creat http://www.btpc.andreea-ant.eu/ dorim sa devenim o retea in sensul ca fiecare sa-si gasesca un job in functie de abilitatile lui si sa poata fi gasit in functie de abilitatile personale.

BTPC-Dragos P

RN: Consideri ca evenimentele traite, prieteniile legate, schimbul de experienta…. te-au ajutat sa ai mai mult curaj, deschidere fata de schimbare?

DP: A fost un imbold de care aveam nevoie. A fost o experienta foarte placuta. Si sper ca va continua.

RN: Ce-ti lipseste de la AFF?

DP: Îmi lipseste pauza de o ora de la prânz . Aici in intervalul de opt ore, am 40 de minute de pauza in care trebuie sa grăbesc anumite lucruri. Dar m-am obisnuit, imi organizez altfel timpul.

Iti multumim pentru interviul acordat si te asteptam joi la sedinta noastra plenara, unde vei avea ocazia sa le poti transmite si colegilor din experienta ta.

Adauga un comentariu