0

Dorim sa promovam cat de important este sa utilizezi mai intai produsele de mana a doua “second hand”!

In perioada 19-27 Noiembrie 2016 am participat la “Saptamana Europeana a Reducerii Deseurilor” (“Reuse More Throw Less”).
Mai mult de o saptamana, centrele RE-use (de Reutilizare), precum asociatia Ateliere Fara Frontiere, au comunicat zilnic cantitatea de bunuri colectate din donatii si vandute in cadrul centrelor.
La sfarsitul fiecarei zile s-au totalizat aceste informatii de la toate centrele Re-use (de Reutilizare) pentru a arata ce impact s-a avut doar intr-o zi!

Si nu am fost singuri! Pe parcursul acestor zile centrele RE-use din Croatia, Belgia, Spania au participat la Campania “Arunca mai putin, Reutilizeaza mai mult”colectandu-se untotal de 277.2 tone deseuri si au reutilizat 29.7 tone produse second hand.
Ne bucuram ca la acest Eveniment European Romania a fost reprezentanta de asociatia Ateliere Fara frontiere! Intr-o saptamana am reusit sa colectam  4.531 tone DEEE si sa reutilizam 2.270 tone.

Aceasta campanie ne demonstreaza cât de multe deșeuri și resurse valoroase am evitat prin utilizarea mai intai a produselor de mana a doua “second hand)!

Saptamana Europeana a Reducerii Deseurilor este o campanie organizata de RREUSE impreuna cu Aeress, Asociación Española de Recuperadores de Economía Social y Solidaria, Humana Novreuse-2016-1aDe Kringwinkel – nationaalEuropean Week for Waste Reduction!

De ce este atat de utila Reutilizarea?

Predand lucrurile vechi si nefolositoare la centrele Re-use sau cumparand lucruri la mana a doua (“second hand”) faci o fapta mare pentru:
– prevenirea eliminarii produselor ca deșeuri si eliminarea finala la groapa sau catre incinerare;
– cresterea duratei de viata a produselor duce la salvarea resurselor natural care ar fi fost extrase pentru a produce noi produse si previne emisiile de CO2;
– suport acordat economiei locale si crearea de locuri de munca. Centrele Re-use transforma potentialul deseurilor in oportunitati pentru oameni de a invata noi competente cum ar fi repararea, reconditionarea, dezmembrarea.

Comments

comments

Adauga un comentariu