Cine suntem

English

 

Ateliere Fara Frontiere (AFF) este o asociatie romana, creata in mai 2008, avand ca scop insertia sociala, profesionala si civica a persoanelor aflate in mare dificultate.  Cele 3 misiuni ale asociatiei sunt :

 • lupta impotriva excluziunii
 • protejarea mediului
 • solidaritate pentru proiecte de educatie si dezvoltare locala

Ateliere Fara Frontiere a infintat, in mai 2009, atelierul de insertie din Bucuresti, care propune persoanelor in dificultate angajate :

 • un contract de munca de durata determinata – 24 luni maxim
 • o activitate de productie in una dintre meseriile: reciclare, mentenanta informatica, logistica, ambalare, manipulare marfa, curatenie, transport, amenajari/ reabilitari, confectie
 • o acompaniere individualizata : consiliere, orientare, formare/calificare si medierea unui loc de munca impreuna cu ONGuri, institutii si companii partenere

Conceput ca un « SAS » de pregatire cu o rampa de lansare la iesire, parcursul de acompaniere sociala si profesionala la AFF are pentru fiecare angajat in insertie urmatoarele obiective :

 • (re)construirea increderii in sine si in ceilalti
 • (re)dobandirea autonomiei
 • (re)construirea angajabilitatii durabile
 • (re)constituirea si consolidarea legaturilor sociale si familiale
 • (re)integrarea pe piata muncii si in societate ca cetatean cu drepturi depline

Publicul tinta: ce intelegem prin „persoane in mare dificultate”?

Angajatii in insertie in cadrul atelierului sunt persoane care au avut sau au in continuare un numar mai mic sau mai mare de dificultati : financiare, de familie, de formare / calificare, fara proiect profesional, fara locuinta, probleme de comportament, somaj de lunga durata, adictii, probleme medicale, de acte, cu justitia, de handicap fizic si/sau intelectual, probleme de analfabetism, femei necasatorite cu copii, femei maltratate, minoritati discriminate, imigranti, si altele

Sunt persoane care au avut un inceput gresit sau un accident in viata, care le-a impiedicat sa isi gaseasca sau sa isi mentina un loc de munca, sa se integreze in societate, dar care sunt convinse, ca si echipa permanenta la Ateliere Fara Frontiere, ca fiecare persoana, oricare ar fi situatia sa, poate sa se reconstruiasca prin munca si sa-si construiasca demnitatea participand deplin la viata in societate.

Candidatii sunt orientati catre atelierul de insertie de partenerii nostri, printre care se numara : Samusocial din Romania, Casa Ioana, Concordia, Serviciul de Probatiune, ANA CAIA Obregia, ANP, COLFASA, C.R.E.D., DGASPC sector 2, DGASPC sector 6, ALIAT, Serviciul APEL, Fundatia Viata si lumina, etc.

Misiunea Ateliere Fara Frontiere

Crearea si dezvoltarea unui dispozitiv de insertie socio-profesionala

Ateliere Fara Frontiere angajeaza zeci de tineri si adulti aflati in situatie de excluziune si ii acompaniaza pentru integrarea in societate si angajarea intr-un loc de munca in economia reala.

Lupta impotriva risipei si poluarii, pentru o dezvoltare durabila

Recuperand deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE-uri) si deseurile publicitare de la companii, ONG-uri si institutii, Ateliere Fara Frontiere participa la reducerea deseurilor si instituie filiere de reutilizare perene.

Solidaritate cu proiecte de educatie si dezvoltare locala

Ateliere Fara Frontiere doteaza asociatii si scoli din intreaga tara cu material IT reconditonat la inalte standarde de calitate, in mod gratuit sau la un cost minim si organizeaza santiere care vizeaza amenajarea / reabilitarea unor spatii de joaca, terenuri de sport, in scoli, complexe sociale si alte locuri publice in zone defavorizate.

Valorile Ateliere Fara Frontiere

Omul este in centrul proiectului

Trebuie sa consideram calitatile sale si sa construim pornind de la acestea, sa il facem sa creasca mai degraba decat sa il privim prin prisma slabiciunilor sau dificultatilor sale. El nu este doar beneficiar al actiunii Ateliere Fara Frontiere, ci actor al proiectului colectiv. Intotdeauna “sa facem cu” cineva si nu “sa facem in locul” cuiva.

Favorizarea parteneriatului si deschiderea spre ceilalti

Actiunea Ateliere Fara Frontiere se bazeaza pe implicarea tuturor actorilor economici sau sociali si presupune astfel dezvoltarea de parteneriate de calitate cu intreprinderile, institutii si cu societatea civila.

Impartasirea experientei si cunostintelor proprii

Ateliere Fara Frontiere lupta pentru cauze care nu ii apartin si deci nu se considera in concurenta cu alte structuri. In acest sens, impartasim experienta noastra cu toti cei care lupta pentru aceste cauze si care ne impartasesc valorile.