Auchan-sa la o viata independenta Adaugat pe July 9, 2015 de admin

0

IMG_2023Misiunea noastra de a lupta impotriva excluziuni si de a cauta permanent noi oportunitati de a-i ajuta pe cei in dificultate sa isi gaseasca o cale mai buna in viata si astfel un loc de munca ne aduce intotdeauna sansa de a colabora cu parteneri minunati. Astfel, parteneriatul nostru cu Auchan si Fundatia Auchan pentru Tineri ne ofera din nou sansa de a colabora intr-un proiect deosebit.

Dupa ce am donat impreuna cu angajatii Auchan 325 de calculatoare catre 67 de scoli si alte institutii de invatamant in 2012 si in 2013 in cadrul proiectului Auchan-sa la Educatie, colaborarea noastra a continuat cu vizite de lucru, colectari de deseuri si actiuni de voluntariat. Toate aceste momente frumoase, precum si convergenta misiunilor si dorintei noastre de a crea valoare pentru tinerii aflati in dificultate, ne-au adus la noul proiect de mentorat “Auchan-sa la o viata independenta”, derulat de Auchan Berceni impreuna cu Ateliere Fara Frontiere. Este un proiect pilot prin care ne propunem sa sprijinim 5 tineri  in dificultate sa se integreze cu succes pe piata muncii si, in acelasi timp, sa oferim mijlaocele prin care tinerii sa aiba acces la educatie si informatie: vom dona 100 de echipamente reconditionate catre structurile non-profit din cartierul Berceni – scoli si asociatii care desfasoara proiecte de formare si dezvoltare profesionala.

IMG_1959Programul de mentorat este un proiect pilot, conceput pentru 5 tineri, pe care sa ii ajutam sa dobandeasca o serie de aptitudini, competente profesionale, deprinderi de viata si de munca. Astfel, impreuna cu Auchan Berceni, dupa o prima etapa de acompaniere si mentorat, vom organizat stagii de formare la locul de munca timp de 2 luni. La incheierea celor doua luni de practica, tinerii vor urma cursuri de calificare pentru proiectele lor profesionale si vom oferi instruire pentru abilitati de comunicare si lucru in echipa.

Asteptam cu nerabdare sa revenim cu povesti de succes pe masura ce proiectul va continua. Mai multe in curand!

Comments

comments

Adauga un comentariu