0

In data de 26 mai 2015 am dat start parteneriatului dintre Ateliere Fara Frontiere si Facultatea de Inginerie Medicala din Bucuresti, printr-o prezentare in fata studentilor facultatii a proiectului Life Med si oportunitatilor de colaborare.

Cu sprijinul corpului profesoral si al Asociatiei Studentilor in Inginerie Medicala, ASIM, acest proiect, confinantat de comisia europeana in cadrul programului Life, vizeaza implementarea unui nou sistem integrat de gestiune a echipamentelor medicale iesite din uz in Europa si mai specific in Romania.

In acest scop, am inceput organizarea unor sesiuni de curs si conferinte la Facultate de Inginerie Medicala la care vor fi invitati expertii din cadrul ministerului sanatatii, Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale, spitalelor publice si clinicilor private, companiilor care produc si distribuie echipamente medicale in Romania, care vor oferi studentilor mai multe informatii despre gestiunea echipamentelor medicale si a iesirea lor din uz, abordarea proiectului si posibilitatea implicarii lor in procesele de reconditionare si/sau reciclare ale acestor aparate.

IMG_2866IMG_2912

Studentii se vor putea implica in mod direct prin practica in cadrul Ateliere Fara Frontiere pentru a oferi dar si primi consiliere, expertiza si abilitatile necesare pentru reutilizarea si mentenanta echipamentelor medicale.

Pentru a ajuta procesul de practica, vom dona prin proiectul Life MED echipamentele medicale pentru dotarea laboratoarelor din cadrul Facultatii de Inginerie Medicala.

Pe parcursul proiectului, Ateliere Fara Frontiere va colabora de asemenea cu Asociatia Studentilor in Inginerie Medicala, care ne va ajuta sa identificam interesul si nevoile pentru echipamente medicale second hand sau reconditionate in institutiile medicale din Romania, alaturi de contactele necesare pentru gestiunea si mentenanta acestor echipamente. Se vor implica activ ca voluntari in noul laborator de reconditionare de echipamente medicale al Ateliere Fara Frontiere, care va fi infintat la inceputul lui 2016.

Toate aceste activitati vor fi de mare ajutor pentru asociatia Ateliere fara Frontiere in vederea construirii, unui model de solidaritate pe echipamentele medicale in Europa.

Mai multe informatii despre proiectul Life Med puteti gasi aici.

—————————————————————————————————————————

Programul LIFE este instrumentul financiar al Uniunii Europene pentru mediu și politici climatice. Obiectivul său general vizează implementarea, actualizarea şi dezvoltarea politicii şi a legislaţiei UE privind mediul și clima, prin co-finanţarea proiectelor care adaugă valoare spaţiului european.

Comments

comments

Adauga un comentariu