Ateliere Fara Frontiere implineste 6 ani Adaugat pe May 21, 2015 de admin

0

Cu mare bucurie in inima anuntam ca Atelierul de insertie din Bucuresti a implinit 6 ani. Bineinteles, nu puteam lasa o astfel de ocazie sa treaca fara sa pregatim un eveniment de aniversare pe masura. Astfel, anul acesta am pregatit o surpriza deosebita pentru partenerii si invitatii nostri.

IMG_8584

Pentru ca activitatea noastra in Atelier poate fi cateodata putin mai greu de inteles si pentru ca ne dorim ca partenerii nostri sa stie ce facem si mai ales de ce, am conceput pentru ei o zi de mesterit si sarbatorit. O zi in care partenerii au putut sa intre in bocancii angajatilor din insertie pentru a privi lumea si mai ales munca din perspectiva lor.

 

 

IMG_8714

Astfel, invitatii au trecut pe la fiecare din departamentele noastre de lucru unde au putut reconditiona, curata si dezmembra echipamente IT si sa nu uitam, sa croiasca gentile remesh. Bineinteles toate aceste activitati au avut loc sub atenta supraveghere a angajatilor nostri in insertie care timp de o zi s-au bucurat sa ia rolul de indrumatori.

IMG_8682

 

Pentru ca munca din atelier intotdeauna starneste creativitatea celor care trec pe la noi, am profitat de moment si am organizat si un workshop in cadrul caruia invitatii au trebuit sa colaboreze pentru a crea o plansa care sa comunice o tematica aleasa folosind deseuri de echipamente electrice si electronice. Dupa ce si-au pus creativitatea la treaba, am dezvaluit echipelor imaginea completa a ceea ce au creeat ei impreuna fara sa realizeze: simbolul economiei circulare si solidare, cu elementele care o compun si, in mod tipic pentru Ateliere Fara Frontiere, cu omul aflat in centrul proiectului. Reactiile invitatilor au fost pe masura si astfel am vrut sa imortalizam momentele deosebite in fotografii pe care le-am oferit invitatilor la plecare.

colaj_workshop

Bineinteles, un astfel de efort nu ar fi fost posibil fara parteneri pe masura. Astfel folosim aceasta oportunitate sa multumim prietenilor de la Fundatia Vodafone pentru finantarea evenimentului prin fondul “Investitie in sustenabilitate”, de la Bacania Veche pentru mancarea foarte buna si bineinteles, asa cum ne-au obisnuit, foarte sanatoasa, lui Iulian pentru limonada lui racoritoare, mult apreciata de invitati, Raltec pentru ca ne-au ajutat sa ne facem auziti atunci cand era nevoie si pentru muzica pentru ambianta, si nu in ultimul rand prietenilor de la Reciclare Creativa, care deja au distilat reteta perfecta atunci cand vine vorba de workshopurile de creativitate cu DEEE-uri.

De asemenea, puteti gasi aici varianta online a chestionarului distribuit vineri despre achizitiile responsabile.

Pentru mai multe amintiri, nu ratati albumul foto mai jos.

Multumim pentru participarea tuturor si va asteptam cu surprize noi si la anul (si intre timp).

 

Vineri, 15 mai, am sarbatorit si mesterit alaturi de partenerii nostrii spre bucuria intregii echipe!

Posted by Ateliere Fara Frontiere on Monday, May 18, 2015

Comments

comments

Adauga un comentariu