0

galaPe 11 decembrie, la hotel Marriott, in cadrul Galei Premiilor pentru un mediu curat organizata de Ecotic, Ateliere Fara Frontiere a premiat cu cate 10 calculatoare reconditionate in atelierul de insertie din Bucuresti 2 proiecte : gradinita nr 133 din bucuresti si Biblioteca comunei Brosteni, judetul Vrancea.

Acest proiect a fost posibil datorita sprijinul financiar oferit de ENGIE, partenerul nostru pentru solidaritate si educatie.

Organizatia colectiva ECOTIC, partenerul operational Ateliere Fara Frontiere, a organizat o competitie de proiecte pentru toate companiile, ONG-urile, institutiile publice si de invatamant (4 categorii) care au derulat initiative de mediu in 2015, in cea de a VII-a editie a Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat.

Obiectivele acestei campanii erau indreptate spre popularizarea tuturor demersurilor concrete si cu impact ridicat in protectia mediului si conservarea resurselor planetei.

Logo_Engie_Websize

ENGIE a sprijinit aceasta initiativa ca o extindere a sprijinul oferit catre Ateliere Fara Frontiere in 2015 pentru proiectul sau principal de solidaritate digitala, Assoclic, prin care circa 200 de scoli si organizatii Non Profit primesc calculatoare complet functionale pentru a derula proiecte de educatie si dezvoltare ccomunitare in intreaga tara, mai ales unde nu sunt calculatoare.

Prietenii-naturii-gradinita 133                    Prezentare proiect scoala 133                 

Protectia naturii devine tot mai mult una din cele mai importante preocupari ale societatii contemporane şi comporta trei aspecte importante: prevenirea deteriorarii mediului, actiuni de depoluare şi reconstructie ecologica, ce constau, in principal, in masuri reparatorii şi pastrarea sau intretinerea zonelor poluate.

Interesul şi dragostea pentru natura sunt la majoritatea copiilor instinctive. In plus, comportamentele şi convingerile formate copiilor la o varsta cat mai frageda sunt cele care se pastreaza cel mai bine toata viata. De aceea, prin parteneriatul realizat de gradinita Scolii Gimnaziale Nr.133, am pornit de la interesul firesc al copiilor pentru plante şi animale, pentru ceea ce reprezinta, in general, natura pentru ei.Pentru a fi prietenul naturii trebuie sa ai un comportament ecologic, s-o ocroteşti, mentinand curatenia şi ingrijind frumusetile ei, oriunde te-ai afla. Ocrotind natura, ne ocrotim pe noi inşine!Ce ne ofera natura in schimbul prieteniei noastre? Oare puteti sa va imaginati o natura fara clorofila, fara iarba, fara frunze, fara arbori şi pasari?

Viitorul se refera la caracterul preventiv al actiunilor, propunandu-ne cu totii sa asiguram o lume mai curata, in care copilul sa ştie ca fiecare gest conteaza, atat al sau, personal, cat şi ca parte a unui grup in cadrul comunitatii.

Problema raportului dintre om şi mediul ambiant nu este noua. Ea a aparut odata cu cele dintai colectivitati omeneşti, caci omul cu inteligenta şi spiritul creator, nu s-a multumit cu natura aşa cum era ea, ci a pornit cu curaj şi tenacitate la opera de transformare a ei,  potrivit nevoilor sale.

proiect-reciclare-Biblioteca Brosteni

Prezentare proiect biblioteca Brosteni  

Comuna Brosteni este situata in centrul judetului Vrancea, in aria de influenta a orasului Odobesti, la poalele Magurei Odobestilor, de-a lungul raului Milcov. Acest rau, (cu nume de origine slava ce inseamna “gratios, mangaios”) strabate longitudinal comuna Brosteni, de la vest spre est, marginind toate satele componente. Satele care alcatuiesc comuna sunt:Brosteni, Pitulusa, Arva si Capatanu. Satele Arva si Capatanu, amplasate pe malul stang al Milcovului, au fost localitati de granita ale Moldovei.

In localiatate pe langa Primarie, Dispensar ,Politie functioneaza o Scoala Gimnaziala la Pituluşa, trei gradinite in satele componente, o biblioteca comunala .

Proiectul a luat fiinta  ca urmare a necesitatii responsabilitatii si constientizarii copiilor fata de problemele mediului, pornind de la cele mai banale acte pe care  acestia le fac zilnic, pana la adoptarea unui stil de viata ecologic.

Un prim pas pentru a putea face o schimbare in bine , ar fi autoeducatia in privinta acestui concept. O simpla actiune de colectare si de reciclare a hartiei nu ar aduce dacat beneficii naturii ,dar si societatii in care traim.

Ne dorim ca acest proces ecologic sa aiba succes si ca finalitate, atat participantii activi, cat si cei mai putin activi , sa invete cat de importanta este actiunea de reciclare a hartiei si cat de mult conteaza sa ajungem sa apreciem mediului inconjurator.

Untitled

 

Comments

comments

Adauga un comentariu